Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

Evde yeşil zeytin yapımı; Zeytinlerin önce sert ve yumuşak olanları ayıklanır. Zeytinler ezilmeden dikkatli bir şekilde yıkanır, yaprakları sapları ayıklanır. Yıkanan zeytinler sert bir zemin üzerinde bir tokmak yardımıyla çekirdekleri ezilmeden sadece etli kısım çatlayacak şekilde kırılır. Kırılan zeytinlerin kararması için su dolu bir kaba koyun. Kırma işlemi bitince zeytinleri bu ilk suyuyla birlikte kavanozlara aktarın. Zeytin asitli olduğu için pet şişeler de değil de cam kavanozlarda yapmanız daha sağlıklıdır. Uzun süre saklamak için 3 gün ilk suyunu değiştirmeden bekleyin. Tatlanması için suyunu ne kadar çok değiştirirseniz o kadar çabuk tatlanıcaktır.

Tatlanan zeytinin küflenmemesi için suyuna bir miktar kaya tuzu ilave etmeniz yeterlidir.

Zeytini kaseye alıp limon ve zeytinyağı ile servis yapabilirsiniz.

Yeşil zeytini istediğiniz gibi yemeklerde kahvaltıda kullanabilirsiniz. cevizli salata, piyaz, börek, salata ve pizzalarda istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Yeşil zeytinin faydaları;

-Kalp kaslarını güçlendirmede yardımcıdır.

-Cildi nemli tutar kış ayların kuruluklardan çatlaklardan korur.

-Sarılık hastalarının tedavisinde önemlidir.

-Sindirime yardımcı olur.


Besin Değeri 100 gramda;

  Kalori 144 kcal

Karbonhidrat 2.8 g

Lif 0.0 g

Protein 1.5 g

Yağ 13.5 g

Kolesterol 0.0 mg

A Vitamini 300.0 IU

C Vitamini 0.0 mg

Potasyum 45.0 mg

Kalsiyum 90.0 mg

Demir 2.0 mg

Kışlık patlıcan, biber kurutması
Nem ve ışıktan uzak bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Bez torbalara koyarak serin bir yere asarak bekletin....
Pul biber
Pul biber için biberler iki şekilde kurutulur. Güneşte yada fırında kurutulur....
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol