Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

    Haziran-ağustos ayları arasında hoş kokulu , yüksek boylu ağaçtır. İçeriğinde uçucu yağ , manganez, tanen, ossidaz, saponin, glusid ve C vitamini vardır.

IHLAMURUN FAYDALARI

  1. Terlemeyi teşvik eder,
  2. Ateş düşürür,
  3. Kan basıncını düşürür,
  4. Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  5. Hazımsızlığa iyi gelir,
  6. Çarpıntıyı giderir,
  7. Öksürüğe iyi gelir,
  8. Gribe ve nezleye iyi gelir,
  9. Migren ağrılarını hafifletir,
  10. Kaygıyı azaltır,
  11. Stresi azaltır ve rahatlama sağlar,
  12. İshal tedavisinde kullanılır,
  13. Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır,
  14. Damar sertliğine karşı kullanılır,
  15. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar,
  16. Kas spazmlarını giderir,
  17. Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır,
  18. Boğaz ağrısını alır,

IHLAMUR ÇAYININ DEMLENMESİ

Ihlamur kesinlikle kaynatılmamalıdır. Bir bardak ıhlamur için bir yemek kaşığı ıhlamur üzerine kaynayıp 80 dereceye kadar ılımış suyu koyup beş dakika demlenmeye bırakmanız gerekir. 

Etiketler: ıhlamur
FINDIK
Fındık ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinde yetişir. Fındık Ağacının meyvesi sert bir kabuk içerisindedir. ...
İNCİR
İncir kuru ve yaş olmak üzere iki ye ayrılır. İnsan vücuduna yararları saymakla bitmiyor. İçerdiği lifler, vitaminler, mineraller ve antioksidanları v...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol