Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

Kuru fasulye protein ve anorganik tuzlar açısından çok zengindir, kalp krizini önler, kemik yapısını güçlendirmeye yardımcı olur. Doyuruculuğu ve fazla enerjik yapması nedeniyle çok tercih edilmektedir. Aynı zaman da tam bir protein deposudur. Kuru Fasulyede bulunan Omega-3, bir diğer ismiyle 'alfa linolenik asit', vücudun enerji üretimine katkıda bulunur.

KURU FASULYENİN FAYDALARI

  • Kalp krizini önler
  • Kemikleri güçlendirir
  • Böbrekleri kuvvetlendirir
  • Vücudun gelişimini ve onarımını destekler
  • Bağırsakları çalıştırır
  • Böbrek taşı ve kumlarını dökmeye yardımcı olur
  • Kabızlığı ve şişkinliği giderir
  • Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır.
  • Kandaki kötü kolesterolü düşürür
  • Zihin ve beden yorgunluğunu giderir
  • Kandaki şeker miktarını düşürür
  • Stresi yenmeye yardımcıdır.


KURU FASULYENİN BESİN DEGERİ :

100 gram kuru fasulye;

  • 29.4 gram karbonhidrat,
  • 21.7 gram proteim,
  • 1.35 gram yağ,
  • 32.17 gram lif (günlük ihtiyacın % 128.6’sı),
  • 927 miligram potasyum (günlük ihtiyacın % 26.4’ü),
  • 141 miligram kalsiyum (günlük ihtiyacın % 14.1’i),
  • 4.71 miligram demir (günlük ihtiyacın % 26.1’i),
  • 67 IU A vitamini (günlük ihtiyacın % 1.34’ü),
  • 2.5 miligram C vitamini (günlük ihtiyacın % 4.17’si),
  • bunların yanında  K vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve B6 vitaminlerini; fosfor, çinko, bakır, manganez , florür ve selenyum gibi gerekli mineralleri de bulundurur.
Etiketler: fasulye kuru fasulye
KİMYON
Kimyon keskin kokulu şifalı bir bitkidir. Ülkemizde her yörede farklı isimle anılır. ...
KURU MEYVE
Bir çok meyve kurutulduklarında vitamin ve mineralleri artar. ...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol