Destek
0 850 202 03 27
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99
Nefisso'da
Tüm Ürünler

Helva tahin, çöven ve şekerden yapılır. Helva içerisindeki çöven sayesinde bulaşıcı hastalıklardan insanı arındırır. Tahin susamdan yapılır. Tahin vücudumuza enerji verir. Tahin vücudumuzdaki yaraları kapatır.

TAHİN HELVASININ FAYDALARI

  • Enerji verir , kolesterolü düzenler
  • İnsanı tok tutar
  • Kalsiyum yönünden zengindir
  • Balgam sökücüdür
  • B vitamini bolca vardır
  • Sedef , egzema gibi hastalıklara tavsiye edilir
  • Mide yi korur
  • Saç dökülmesini engeller

TAHİN HELVASI NASIL YAPILIR ?

  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  1. Yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine unu alın. Ocağınızın altını en kısık ateşe alın ve tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun.
  2. Bu şekilde unun kokusu çıkana kadar ve rengi değişene kadar 10 dakika kadar kavurun.
  3. Kavrulan unu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Ayrı bir tavanın içerisine tahini alın ve orta ateşte karıştırarak ısıtmaya başlayın. Güzelce ısınınca içerisine pudra şekerini ilave edin ve karıştırın. Ardından azar azar unu ekleyin. Kıvamını toparlamaya başladığında un ilave etmeyi bırakın.
  5. Bir kabın içerisini yağlı kağıt ya da buzdolabı poşetiyle kaplayın. Hazırladığınız karışımı bu kalıbın içerisine aktarın, yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
  6. Tamamen soğuyunca çıkarıp dilimleyerek servis edin. 
Etiketler: helva tahin helvası
TARHANA
Tarhana , yoğurdun bozulmaması için keşfedilmiştir, her yöreye göre yapımı farklılık gösterir . ...
TURŞU
Kış sofralarının vazgeçilmez eşsiz lezzetidir. Ekşi ve acı tadıyla insanların ağzında bıraktığı tat ile insanları mutlu eden eşsiz bir lezzettir. ...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol