Kış
sofralarının vazgeçilmez eşsiz lezzetidir. Ekşi ve acı tadıyla insanların
ağzında bıraktığı tat ile insanları mutlu eden eşsiz bir lezzettir. Turşu aynı
zamanda sağlık açısından da etkili bir besin dir. Turşu , sebze ve meyvelerin
tabi tutuldu kimyasal bir işlemin adıdır. İyeceklerin tazeliğini ve tadını
korumak için yapılır. Turşuların içindeki sebze ve meyvelerin tadı azıcık
değişse de tüm lezzetini mevsimi olmasa da korur.
TURŞUNUN FAYDALARI NELERDİR ?
- Soğuk algınlığına karşı korur
- Bağışıklığı güçlendirir
- Kan şekerini dengeler
- Kansere karşı koruyucu
- Metabolizmayı hızlandırır
- Kalp damar hastalıklarına karşı korur
- Kas kasılmalarına iyi gelir
- Kilo vermenize yardımcı olur
- Sinir sistemi hastalıklarına iyi
gelir
- Tahriş olan cildi yatıştırır
- Doğal antibiyotiktir
- Mide bulantısına iyi gelir
TURŞU ÇEŞİTLERİ:
- Salatalık
turşusu
- Acur
turşusu
- Domates
turşusu
- Biber
turşusu
- Lahana
turşusu
- Karışık
turşu
- Mısır
turşusu
- Erik
turşusu
- Pancar
turşusu
- Kiraz
turşusu
- Mantar turşusu
- Elma turşusu vs.
Bizi Takip Edin