Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

Fıstıklı cezerye malzemeleri;

-Havuç

-Toz şeker

-Antep fıstığı

-Su

-Hindistan cevizi

Antep fıstıklı cezerye nasıl yapılır?

Havuçlar rendelenip tencereye konulur. Tencereye su ve toz şeker ilave edilir. Karışım macun kıvamına gelinciye kadar kavrulur.

Kıvama geldikten sonra içerisine Antep fıstığı eklenir ve karıştırılır. Fırın tepsisinin içerisine bol miktarda Hindistan cevizi serpilir. Hazırlanan karışım tepsiye konulur ve el hafif ıslatılarak tepsiye yayılır. Hazırlanan cezerye iyice soğuduktan sonra bıçak yardımı ile dilimlenir.

Dilimlenen cezeryelerin her tarafı Hindistan cevizine bulanır ve servis yapılır.

Faydaları;

-İçinde bol miktarda havuç bulunduğundan gözleri kuvvetlendirmede etkilidir.

-Cilde parlaklık verir.

-Saçların dökülmesini engeller, saç tellerini güçlendirir.


Besin Değeri 100 gramda; 

Kalori 374 kcal

Karbonhidrat 68.2 g

Lif 9.0 g

Protein 2.1 g 

Yağ 8.3 g

Kolesterol 0.0 mg

A Vitamini 0.0 IU

C Vitamini 0.0 mg

Potasyum 185.0 mg

Kalsiyum 47.0 mg

Demir 0.8 mg

Antep salçası
Antep salçasının ününü bilmeyen yoktur. Antep salçası kendine has bir damak tadı vardır. Domates ve biber salçası olarak ikiye ayrılır....
Nar Ekşisi
Salatlarda ve yemeklerde dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz....
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol