Genel Blog KARABİBER Beyaz ve yeşil biberlerin tohum halleri kurutulup ufalandığı hale karabiber denir. ...
Genel Blog KARPUZ ÇEKİRDEĞİ Karpuz çekirdeğinin içinde ismi bize çok uzak gelse de cucurbocitrin adlı bir madde bulunuyor. ...
Genel Blog CEVİZ Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır. Kalp ve kemik sağlığını iyileştirebilir ve diğer yararların yanı sıra kilo yönetimine yardımcı olabilirler. ...
Genel Blog FINDIK Fındık ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinde yetişir. Fındık Ağacının meyvesi sert bir kabuk içerisindedir. ...
Genel Blog TÜRK KAHVESİ Türk kahvesinin kendine has bir tadı vardır, telvesi ile ikram edilen tek kahvedir. ...
Genel Blog Antep salçası Antep salçasının ününü bilmeyen yoktur. Antep salçası kendine has bir damak tadı vardır. Domates ve biber salçası olarak ikiye ayrılır....
Genel Blog YER FISTIĞI Yer fıstığı çerez olarak yada yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Yer fıstığının bir çok faydası vardır....
Genel Blog TARHANA Tarhana , yoğurdun bozulmaması için keşfedilmiştir, her yöreye göre yapımı farklılık gösterir . ...
Genel Blog KABAK ÇEKİRDEĞİ Kabak çekirdeği kalsiyumun yanı sıra demir, selenyum, B vitaminleri ve vücudun A vitaminine dönüştürdüğü beta karoten kaynağıdır. ...
Genel Blog Sahurda tok tutan besinler nelerdir? Ramazan günlerinin en önemli öğünlerinden biri de sahurdur. Sahurda yenilen yiyecekler gün boyu bizi tok tutması açısından oldukça önemlidir...
Genel Blog NOHUT Nohut, diyabeti önleyen ve kilo kaybına yardımcı olan mükemmel bir protein kaynağıdır. ...
Bizi Takip Edin