Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır. Kalp ve kemik sağlığını iyileştirebilir ve diğer yararların yanı sıra kilo yönetimine yardımcı olabilirler. Ceviz en çok kuruyemiş olarak tüketilirken aynı zamanda tatlılarda , çorbalarda , salatalarda ve yemeklerde de kullanılmaktadır. Cevizin bir çok faydası vardır. Hem vitamin hem de mineral kaynağıdır. Kanseri önleyici bir etkiye sahiptir.

CEVİZİN FAYDALARI:

  • Kalp ve damar sağlığına iyi gelir
  • Omega-3 bakımından zengin olan ceviz kalp hastalığı riskini azaltır
  • Gut hastalığının tedavisine yardımcı olur
  • Kansere karşı koruyucudur.
  • Alzheimer riskini azaltır
  • Kolesterolü düşürür
  • Beyin sağlığını korur
  • Kemik sağlığını korur
  • Güçlü antioksidan kaynağıdır
  • Metabolizmayı hızlandırır
  • Sperm kalitesini arttırır
  • Cilt parlamasını sağlar
  • Bağışıklığı arttırır

İşte size birkaç öneri:

  •   Yeşil yaprakları veya meyve salatalarına serpebilirsiniz.
  •  Sosların içine ince öğütülmüş ceviz ekleyebilirsiniz.
  • Tam tahıllı ekmeklerin içine doğranmış ceviz ekleyebilirsiniz.
  • Balık veya tavuk yemeklerinde ezilmiş ceviz kullanabilirsiniz.
  • Yoğurt veya yulafla servis edebilirsiniz.
  • Dürüm veya sandviçlerinize ezilmiş ceviz ilave edebilirsiniz.
  • Makarna ve sebze yemeklerine ilave edebilirsiniz.
  • Salata sosuna yağ olarak ekleyebilirsiniz.

 

BESİN DEGERİ

100 GRAMDA

% GÜNLÜK DEGER

Kalori

654 kcal

32.7

Karbonhidrat

13,8 g

4,6

Lif

6,7 g

26,8

Protein

15,2 g

30,4

Yağ

65,3 g

100,3

Kolesterol

0 mg

0

A vitamini

20 IU

0,4

C vitamini

1,7 mg

2,8

Potasyum

441 mg

12,6

Kalisiyum

98 mg

9,8

Demir

3 mg

16,2

Etiketler: ceviz iç ceviz
BÖRÜLCE (LOLAZ)
Protein, mineral ve vitamin deposu olan börülce Ege’de sıklıkla tüketilen bir besindir. ...
DÖVME BUĞDAY
Sağlıklı besinler arasında yer alır. Genellikle bütün illerde üretilir. ...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol