Haziran-ağustos ayları
arasında hoş kokulu , yüksek boylu ağaçtır. İçeriğinde uçucu yağ , manganez,
tanen, ossidaz, saponin, glusid ve C vitamini vardır.
IHLAMURUN FAYDALARI
- Terlemeyi teşvik eder,
- Ateş düşürür,
- Kan basıncını düşürür,
- Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Hazımsızlığa iyi gelir,
- Çarpıntıyı giderir,
- Öksürüğe iyi gelir,
- Gribe ve nezleye iyi gelir,
- Migren ağrılarını hafifletir,
- Kaygıyı azaltır,
- Stresi azaltır ve rahatlama sağlar,
- İshal tedavisinde kullanılır,
- Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır,
- Damar sertliğine karşı kullanılır,
- Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar,
- Kas spazmlarını giderir,
- Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır,
- Boğaz ağrısını alır,
IHLAMUR ÇAYININ DEMLENMESİ
Ihlamur
kesinlikle kaynatılmamalıdır. Bir bardak ıhlamur için bir yemek kaşığı
ıhlamur üzerine kaynayıp 80 dereceye kadar ılımış suyu koyup beş dakika
demlenmeye bırakmanız gerekir.
Etiketler:
ıhlamur
Bizi Takip Edin