Destek
0 850 202 03 27
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99
Nefisso'da
Tüm Ürünler

Şalca yemeklerin vazgeçilmezidir. Kıvamında yapılmış salçaların tadına doyum olmaz. Zaten Antep salçasının ününü bilmeyen yoktur. Antep salçası kendine has bir damak tadı vardır.

Domates ve biber salçası olarak ikiye ayrılır.

Antep salçası nasıl yapılır? Taze kırmızı biberler yeşil saplarından ayrılır, tohumları temizlenir ve yıkanır. Salça çekme makinasında çekilip tepsilere konularak güneşin altında bekletilir. Güneşte bekleyen salçanın kıvamı daha yoğun güzel olur. Suyunu iyice çekinceye kadar güneşin altında bekletilir. Sürekli karıştırılması gerekir.

Dayanıklı olması ve biberlerin ekşimemesi için tuz konulur. Salça suyunu çekip kıvamını bulunca üzerine yağ ilave edilip karıştırılarak cam kavanozlara konur.


Domates salçası nasıl yapılır? Domatesleri iyice yıkayıp doğrayıcı makinasıyla doğrayın. Doğrandıktan sonra kaynatmak için tencereye koyun. Tenceredeki bütün domateslere tuz gelecek şekilde tuzu ilave edin. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak 7-8 saat bekletin. Beklettikten sonra süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden temizleyin. Ekşimesini önlemek için alt kısımda kalan suyu tülbentle süzün. Daha sonra geri kalan püre şeklinde olan domatesleri suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Kaynadıktan sonra zeytinyağı ilave edin. Dibinin tutmaması için tahta kaşıkla karıştırmayı unutmayın.

Suyunu çeken salçayı kavanozlara doldurarak bir gece bekletin. Buzdolabında muhafaza ederek ve zeytinyağı ilave ederek kullanabilirsiniz.


Besin Değeri 100 gramda; 

Kalori 126 kcal

Karbonhidrat 22.2 g

Lif 4.4 g

Protein 4.4 g

Yağ 1.8 g

Kolesterol 0.0 mg

A Vitamini 566.0 IU

C Vitamini 34.0 mg

Potasyum 1010.0 mg

Kalsiyum 51.0 mg

Demir 2.0 mg

Antep fıstığı
Antep fıstığının toplama vakti geldiği zaman, dış kabuk yumuşayarak kolayca iç kabuktan ayrılmaktadır. ...
Fıstıklı cezerye
İçinde bol miktarda havuç bulunduğundan gözleri kuvvetlendirmede etkilidir. ...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol