Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

Üzüm pekmezi faydalı bir enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. Metabolizma için lazım olan magnezyum, potasyum ,demir gereksinimlerini karşılar. Üzüm peki aynı zamanda kan akışını hızlandırır, damar sertliği gibi rahatsızlıklarda etkilidir. Üzüm pekmezi kalp rahatsızlıklarını azaltır. Üzüm pekmezi bir çok cilt sorunlarını da giderir.

ÜZÜM PEKMEZİNİN FAYDALARI

  • Damar sertliğine iyi gelir.
  • Kansere yakalanma riskini azaltır
  • İştah açar
  • Kan dolaşımını arttırır
  • Mideyi , böbrekleri ve bağırsakları güçlendirir
  • Cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur
  • Erken yaşlanmayı engeller

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR ?

  • Üzümler saplarından ayrılıp yıkanır
  • Kazanın içinde ezip posasından ayrılan üzüm suyu kısık ateşte karıştırılır
  • Birkaç kez taşarak kaynaması sağlanır
  • Temiz ve steril olması gereken üzüm pekmezi toprağı da bu sırda üzüm şırasıyla karıştırılır
  • Bir gün boyunca kapalı bir şekilde bekletilir
  • Bir gün sonra süzülerek katı parçacıklardan arındırılır
  • Üzüm şırası tencereye boşaltılır
  • Karıştırarak kaynatılan üzüm şırası kıvamı yoğunlaşınca ocak tan alınarak dinlendirilir
  • Kavanozlara doldurularak tamamlanmış olur

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL TÜKETİLİR ?

Üzüm pekmezi ; kahvaltıda tahinler beraber karıştırılarak yada yoğurtla karıştırılarak tüketilebilir. Tatlılarda da kullanılabilir. Üzüm pekmezi tarhana çorbası yanında eşsiz bir lezzet olarak da tüketilebilir.

Etiketler: üzüm pekmezi üzüm
TÜRK KAHVESİ
Türk kahvesinin kendine has bir tadı vardır, telvesi ile ikram edilen tek kahvedir. ...
YER FISTIĞI
Yer fıstığı çerez olarak yada yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Yer fıstığının bir çok faydası vardır....
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol