Destek
0 342 999 19 11
0 850 202 03 27
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99
Nefisso'da
Tüm Ürünler

Zahter Antakya, Gaziantep, Kilis, Iskenderun, Mardin ve Mersin bölgesinde yetişen kekik kokulu, muhteşem lezzete sahip bir bitkidir. Zahter bitki çayı olarakta kullanılmaktadır. Taze ve kuru şekilde tüketilebilen zahterin her iki şekli de birbirinden lezzetlidir. Kahvaltılık zahter oluşturulurken zahterin içerisine karpuz çekirdeği,kavun çekirdeği, leblebi, nohut, sumak, tuz, buğday ve susam ilave edilmektedir.

ZAHTERİN FAYDALARI:

  • Sinir sistemini güçlendirici etkisi vardır
  • Kalp çarpıntısı olanların zahteri tüketmesi önerilir
  • Vücuttaki yaraları iyileştirme özelliği vardır
  • Hazımsızlığı yok eder
  • Bağırsak hastalıklarında iyileştirici etkisi vardır
  • Mantara karşı faydaları vardır
  • Karaciğer yağlanmasını önler
  • Soğuk algınlığına karşı vücut direncini korur
  • İştah açar
  • Mikropları öldürür
  • Uyarıcı ve bedini kuvvetlendirir
  • Suyu ve yağı saç köklerini besleyerek güçlendirir
  • Tansiyonu dengeler.

ZAHTER ÇAYI NASIL YAPILIR ?

Zahter çayı en çok Gaziantep ve Hatay yörelerinde tüketilir.

  • Bir çay süzgecine 1 tatlı kaşığı zahter koyun
  • Bardağa koyacağınız sıcak suyu süzgeçten geçirin
  • Limon , bal şeker kullanarak tatlandırıp içebilirsiniz.

İÇERDİĞİ BESİNLER :

  • Karbonhidrat
  • Protein
  • Yağ
  • Kolesterol
  • Sodyum
  • Potasyum
  • Kalsiyum
  • A ve C vitamini
  • Demir
YER FISTIĞI
Yer fıstığı çerez olarak yada yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Yer fıstığının bir çok faydası vardır....
Sahurda tok tutan besinler nelerdir?
Ramazan günlerinin en önemli öğünlerinden biri de sahurdur. Sahurda yenilen yiyecekler gün boyu bizi tok tutması açısından oldukça önemlidir...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol