Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

Nar ekşisi nasıl yapılır?

Narları güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Narları tane tane iyice ayıklayıp rondodan geçirdikten sonra tülbent yardımıyla posasından ayırdıktan sonra tencereye aktarın. Ocağın altını en kısıkta açın. Karıştırarak kaynatın. Kaynadıkça üzerinde tortular birikecektir. Bu tortuları kaşık yardımıyla sık sık alın. Kaynadıkça katı bir kıvama gelecektir. Yoğun bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin. Kıvamına gelen nar ekşisini ocaktan alın ve karıştırarak ılıtın. Soğuduktan sonra cam kavanozlara koyun. Hava almayacak şekilde serin bir yerde muhafaza edin. Salatlarda ve yemeklerde dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.


Nar ekşisinin faydaları;

Kansere karşı koruma sağlar

Tansiyonu dengelemeye yardımcı olur

Şeker hastalığına iyi gelir

Sindirim sistemini rahatlamada etkilidir

Alzheimer’a karşı korur

Kolesterolü dengeler

Diş eti kanamalarına yarar sağlar

Yaralara iyi gelir Kırışıkları azaltır

Sivilcelere iyi gelir


Besin Değeri 100 gramda;

  Kalori 300 kcal

Karbonhidrat 74.0 g

Lif 0.0 g

Protein 1.0 g

Yağ 0.0 g

Kolesterol 0.0 mg

A Vitamini 0.0 IU

C Vitamini 0.0 mg

Potasyum 0.0 mg

Kalsiyum 0.0 mg

Demir 0.0 mg

Fıstıklı cezerye
İçinde bol miktarda havuç bulunduğundan gözleri kuvvetlendirmede etkilidir. ...
İsot
İsot ağızda önce tatlı bir tat gibi gelen sonra acı olduğunu hissettiren bir çeşit biberdir....
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol