Antep Keçi/Koyun Şirden Mayalı Antep Peyniri Nasıl Olur?
Şirden Mayalı Antep Peyniri
Kahvaltı sofralarının en doğalı; Şirden Mayalı Antep Peyniridir. Antep peyniri; katkısız olması ve şirden mayasının doğallığı sayesinde sağlığı sofralarımıza kadar taşıyor.
Şirden mayalı antep peyniri yapılışı, beceri ve sabır ister. Peynirin mayalanması için ideal sıcaklığın ayarlanması gerekir. Peynirin suyunu salması için yöntemler, şirden mayasının orantılı olması ve bir çok detayı bilmek kaliteli antep peynirinin ortaya çıkmasını sağlar.
Doğal Şirden Mayalı Antep Peyniri
Marketlerden satın alınan birçok peynir çeşidinin içerisinde katkı maddesi bulunmaktadır. Uzun süre peynirin tüketilmesi için katkı maddesi kullanılmaktadır. Bu durumda uzun süre tüketildiğinde pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Tüm riskleri ortadan kaldırmak için katkı maddesi içeren, doğal olmayan paketli gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Şirden mayalı antep peyniri, katkı maddesi içermez ve doğal yöntemler sayesinde uzun süre tüketilebilir. Sağlık açısından faydalı olan antep peynirini bebeklerde tüketebilir.