Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Antep El Kırması Yeşil Zeytin

13-10-2022 19:55
Antep El Kırması Yeşil Zeytin

Yeşil Zeytin

Olgunlaşması beklenmeden işlenen, kızarmadan ve kıvırcık şeklini almadan ilk haliyle hasat edilen zeytin Yeşil Zeytindir. Yeşil Zeytin, siyah zeytine göre daha erken toplanır ve meyvemsi bir tat olarak sayılabilir.eşil zeytine göre ağaçta daha uzun süre geçiren siyah zeytin meyvemsi bir tada sahip değildir. Yeşil zeytin, daha yumuşak bir lezzete sahiptir. Yeşil ve siyah zeytin aynı ağaçta yetişir ama siyah zeytin erken hasat ürünü olmadığından ağaçta rengi siyaha dönüşene kadar beklemektedir. Henüz yetişmediği için yeşil zeytin, yeşil rengindedir.  

Salamura yeşil zeytin, kırılarak çekirdeği çıkartılır. Kavanozlara doldurulan zeytin üzerine tuzlu su eklenerek salamura yapılmaktadır. Yeşil Zeytin Bidon ürünlerimiz; lezzeti ve kalitesi ile 1. sınıf kalite yeşil zeytinlerden hazırlanmaktadır. Kahvaltı sofralarında pul biber ve soğan ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Her damak zevkine uygun tariflerde kullanabilirsiniz. 

Yeşil Zeytin Çeşitleri;

Yeşil Zeytin Kalori 

İçerdiği mineral ve vitaminler ile besleyici özelliğe sahip Yeşil zeytin, kahvaltıda uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen bir besindir. 1 porsiyon (5-6 adet) yeşil zeytin besin değeri;

Karbonhidrat

0.92 gr

Protein

0.31 gr

Yağ

3.68 gr

Kalori 

35 kcal

Antep El Kırması Yeşil Zeytin

Nefisso’dan satın alacağınız yeşil zeytin; kalite ve hijyen koşulları göz önüne alınarak hazırlanmaktadır. Yeşil zeytin; kahvaltıların olmazsa olmazı, salata, sos ve ezmelerin püf noktasıdır. Türkiye’de en çok Ege ve Akdeniz bölgesinde üretimi yapılmaktadır. Yeşil zeytin yapımı, antep el kırması yeşil zeytin tek tek kırılarak limon tuzu ve tuz ile bekletilmektedir. Zeytin erken hasat ne zaman, sorusuna cevap olarak; 21 Eylül itibari ile başlayan hasatları başlamıştır. Nefisso antep yeşil zeytin siparişinizde, yeni mahsül ürün satın almış olacaksınız. Tadı mevsiminde güzel olan Antep Usulü Yeşil Zeytin’i hemen satın alın kışa kalmayın! Gaziantep Yöresel Ürünler Online Satış için nefisso.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Erken Hasat Ne Demek?

Henüz yeşil renkte olan Zeytin, olgunlaşmadan ve zedelenmeden toplanır. Toplanan zeytinler yıkanır ve temizlenir. Eylül-Ekim ayında olgunlaşmadan toplanan zeytin için Erken Hasat denir.

Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır?

Salamura yeşil zeytin nasıl kurulur sorusuna cevap olarak; ilk olarak toplanan zeytinler ambarlara ya da çuvallarda dökülür. Zeytinyağı yapımında kullanılacak zeytinler, sıkma işlemi için ayrılır. Salamura yeşil zeytin, taş veya mutfak çekici gibi sert bir cisimle kırılır. Yeşil zeytin püf noktası, vururken ezilmemesine dikkat edilmelidir. Tercihe göre Çekirdekli Yeşil Zeytin ya da Çekirdeksiz Yeşil Zeytin olarak hazırlanmaktadır. Ezilen zeytin; kavanoza doldurulduktan sonra üzerine su eklenir ve kapağı kapatılır. Günlük olarak suyu değiştirilir. İstenilen tada ulaştığında suyu değiştirilir ve tuzu eklenir. 

Yeşil Zeytin Yapımının Püf Noktası Nelerdir?

Yeşil zeytin, zeytinin olgunlaşmaya başladığı dönemde toplanır. Ham halde kurulan Yeşil zeytin, siyah zeytin gibi uzun ömürlü değildir bu yüzden kısa sürede tüketilmelidir. Çizme, kırma ve tüm olmak üzere üç farklı şekilde kurulmaktadır. Çizme Yeşil Zeytin, çekirdeğinden zeytinin etli kısmına kadar çizik atılıp kurulur. Kırma Yeşil Zeytin, sert zemin üzerinde sert bir cisimle hafifçe vurularak zeytinin kırılmasıyla kurulur. Kırma işlemi, zeytinin çekirdeğinden daha kolay ayrılmasını ve kolay tüketilmesini sağlamaktadır. Kırma zeytin kurulduktan sonra kısa sürede yumuşayıp kıvamını kaybedebilir. Bu yüzden hızlı şekilde tüketilmelidir. Bütün Zeytin, sadece temizleme işlemi yapılarak kurulan zeytindir. Çizme ve kırma zeytine göre tadı daha acı ve buruktur. Burda ki püf nokta ise kırma ve çizme zeytinde, zeytinin acı suyunun alınmasıdır.

Yeşil Zeytinin Faydaları Nedir?

  • Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve korur. 
  • Tok tutma özelliği ile diyet listelerinde yer almaktadır. Kilo vermede yardımcıdır.
  • A vitamini ile göz sağlığını destekler.
  • Reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir. 
  • İçerdiği E vitamini ile sinir sistemini korunmasında yardımcıdır. 
  • E vitamini sayesinde cilt ve göz sağlığına iyi gelmektedir.
  • Günde 3-4 adet yeşil zeytin vücudun ihtiyaç duyduğu günlük vitamin ve minerali karşılamaktadır. 
  • Gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimini destekler. 
  • Kan basıncını düzenler.

Antep Salamura Yeşil Zeytin Nasıl Saklanır?

Buzdolabına kaldırmak istediğiniz zeytinleri, orta boyutta bir kavanoza, salamura olacak şekilde, tuzlu su ile birleştirerek kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde uzun süre muhafaza edebilir ve kapağını açtığınıza ilk günkü kalite ve lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz. 

Kaliteli Yeşil Zeytin Nereden Alınır?

Kaliteli yeşil zeytin satın al araması yaparak bize ulaştıysanız, doğru adrestesiniz! Nefisso olarak sizlere lezzetli ve güvenilir alışveriş sunuyoruz. Enfes lezzetli antep kırma yeşil zeytin tek bir tıkla sofralarınıza kadar geliyor. Kendinize bir iyilik yapın ve nefisso yeşil zeytin siparişi oluşturun!

Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur, çoğu kişinin merak ettiği konulardan biridir. En çok tüketilen kırma ve çizik zeytin yapımı oldukça pratiktir;

Evde yeşil zeytin nasıl kurulur?

Olgunlaşmamış ham yeşil zeytinler yapraklarından ayrılır ve ezik olanları seçilerek yıkanır. Hafif şekilde sert bir cisimle, ezmeden, tek tek kırılır ve isteğe göre çekirdeği çıkarılır. Kırılan zeytinler kararmaması için bir su içerisinde aktarılır. Kırılma işleminin ardından tüm zeytinler kavanoza doldurulur ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Ağzı sıkıca kapatılarak bekletilir. Kırma zeytin çabuk yumuşadığı için kısa zamanda tüketilebilir bu yüzden küçük boy kavanozda yapılması önerilmektedir. Acı suyunun çıkması için sabah ve akşam suyu değiştirilmelidir. 2 hafta devam eden bu sürecin sonunda zeytinin acılığı gitmiş ve rengi değişmiş olacaktır. Zeytin üzeri tuzlanarak tüketilebilir, isteğe göre salamura yapılarak muhafaza edilebilir. 

Yeşil Zeytin Salatası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

-Çekirdeksiz yeşil zeytin

-Közlenmiş kapya biber

-Maydanoz

-Dereotu

-Taze soğan

-Limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi

-Baharat

Nefisso çekirdeksiz yeşil zeytini halka halka doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Közlenmiş biberleri istenilen şekilde iri olacak şekilde doğrayıp zeytinlerin üzerine ekliyoruz. Yeşillikleri de ince ince dilimledikten sonra kaseye ilave ediyoruz. Üzerine baharatları ve sosları da ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Yeşil zeytin salatası servise hazır, afiyet olsun!

Organik Yeşil Zeytin Salamura Satın Al

Nefisso olarak Gaziantep Yöresel Ürünleri içerisinde yer alan; Antep yeşil zeytin siparişi almaktayız. Her daim müşteri memnuniyeti için kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Gaziantep, iklimi dolayısıyla bereketli topraklara sahip, dünyada gastronomi şehri olarak bilinen bir mutfağa sahiptir. Dünyanın neresinde olursanız olun damak zevkleri ve kültür farklılığına rağmen Antep lezzetleri dikkatleri üzerine çekiyor. 

Gaziantep Taze Yeşil Zeytin Fiyat

Yeşil zeytin kilo fiyatı, çok emek verilmesine rağmen uygun fiyata satılmaktadır. 2 senede bir ürün veren zeytin ağacı için kırma ve toplama işlemleri yapılması gerekir. 1 sene boyunca toprağı hazırlamak, budama ve gübreleme yapılıyor. Kış aylarında mahsulün zarar görmesi durumunda tüm emekler boşa gidebilir. Tamamen emek isteyen ve kalitesi ile sofralarımıza gelen Nefisso yeşil zeytin bidon için ödeme yaparken şüphe duymayın. Yeşil zeytin salamura fiyat (2022) için hemen sipariş oluşturabilirsiniz. Nefisso keyifli alışverişler diler. 

antep usulü yeşil zeytin yapımı, antep yeşil zeytin, yeşil zeytin nasıl kurulur, yeşil zeytin kalori, yeşil zeytin salamura, yeşil zeytin, Gaziantep yeşil zeytin fiyatları, yeşil zeytin kilo fiyatları, antep el kırması yeşil zeytin, çekirdekli yeşil zeytin, çekirdeksiz yeşil zeytin, yeşil zeytin bidon, organik yeşil zeytin salamura, antep yeşil zeytin sipariş


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.