Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Antep Yöresel Kuruyemiş Çeşitleri Besin Değeri

28-10-2022 15:30
Antep Yöresel Kuruyemiş Çeşitleri Besin Değeri

Hoş sohbetlere çay yanında eşlik eden kuruyemiş,özel günlerde enfes bir ikramlık seçeneğidir. Nefisso olarak satışını yaptığımız Antep yöresel ürünler mutfağınızı şenlendirmek için sizleri bekliyor. Tazecik kuruyemişler hem lezzeti hemde insan sağlığına faydasıile vazgeçilmez olmuştur. nefisso kuruyemiş çeşitleri arasından damak zevkinize uygun yemişi seçebilir, istediğiniz gramajda satın alabilirsiniz. Peki hangi kuruyemiş ne kadar  tüketilmeli ya da besin değeri nedir biliyor musunuz? 

  • Antep Fıstığı 
  • Ceviz
  • Badem 
  • Fındık
  • Kaju
  • Kabak Çekirdeği

Antep Fıstığı Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Taze antep fıstığı günlük 10 adet tüketilmesi vücudun yağ  ihtiyacını karşılar. Vücudun fosfor, vitamin, B1 vitamin ve protein  eksikliğini karşılaması için 100 gram tüketilmesi yeterlidir. Nefisso’dan taze antep fıstığı kilosu ile satın alarak günlük düzenli antep fıstığı tüketebilirsiniz. 

Antep Fıstığı Besin Değeri

100 gram antep fıstığı 572 kcal;

Karbonhidrat

28.28 gr

Protein

21.05 gr

Yağ

45.82 gr

Kolesterol

0

Kabuklu Ceviz Maraş 18 Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Maraş cevizi, omega açısından çok zengindir Günlük  olarak belirli miktarda tüketilmelidir. Günlük en fazla 3-4 maraş 18 ceviz yeterlidir.

Ceviz Besin Değeri 

4 adet ceviz 124 kcal;

Karbonhidrat

124 gr

Protein

4.81 gr

Yağ

11.87 gr

Kolesterol

0

Badem Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Günde kaç badem tüketilmeli sorusuna cevap olarak; 20 adet badem günlük tüketim için yeterlidir. 20 adet badem 25 grama denk gelir. Bu miktar 1 tatlı kaşığı zeytinyağında denktir. 

Badem Besin Değeri

20 adet badem 238 kcal;

Karbonhidrat

7.8 gr

Protein

7.44 gr

Yağ

21.68 gr

Kolesterol

0

Fındık Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Her gün kaç tane fındık yemeli sorusuna cevap olarak; Fındık yağlı bir kuruyemiş çeşididir ve aşırı tüketimi kilo alımına ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Günlük 1 avuç yeterlidir. Aynı zamanda günlük yeterli miktarda fındık tüketimi kalp ve damar rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcıdır.

Fındık Besin Değeri

1 avuç fındık 151 kcal;

Karbonhidrat

4.01 gr

Protein

3.59 gr

Yağ

14.58 gr

Kolesterol

0

Kaju Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kaju ne kadar yenmeli? Diğer besinlerde olduğu gibi kaju fıstığının fazla tüketiminden kaçınılmalıdır. Aşırı tüketimi vücutta yan etkilere ve istenmeyen sonuçlara enden olabilir. Günlük 4 adet kaju yeterlidir. 

Kaju Besin Değeri

4 adet kaju 92 kcal;

Karbonhidrat

5.23 gr

Protein

2.45 gr

Yağ

7.42 gr

Kolesterol

0

Kabak Çekirdeği Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kabak çekirdeği kalori bakımından zengin bir besindir fazla tüketilmesi mide rahatsızlıklarına ve kilo artışına neden olabilir. Günlük 100 gram kabak çekirdeği, yaklaşık 1 avuç, tüketmek yeterlidir. 

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

100 gram kabak çekirdeği 560 kcal;

Karbonhidrat

14.22 gr

Protein

24.4 gr

Yağ

45.6 gr

Lif

8.8


Nefisso Yöresel Ürünlerini Sizlerle Buluşturmayı Bekliyor!

Nefisso olarak satışını yaptığımız yöresel ürünlerin geri dönüşü müşteri memnuniyeti ile sonuçlanmaktadır. Sadece kuruyemiş değil Antep’e özel antep salça, antep turşu, antep peynir, antep biber, karpuz çekirdeği ve antep usulü kahvaltılık gibi birçok ürün çeşiti web sitemizde ve satış noktamızda. Ev yapımı reçel, meyve kurusu, sebze kurusu hasreti çekenlerin hasreti son buluyor. Meşhur fitil lokum ve kuruyemiş çeşitleri ile donatılmış hediyelikler, damat tepsisi özenle hazırlanmaktadır. Diğer tüm hediyelik ürünleri incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.