Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Enerjinin Lezzet Almış Hali : Cevizli Sucuk

28-10-2022 22:18
Enerjinin Lezzet Almış Hali : Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk Nedir?

Cevizli sucuk geçmişte Anadolu mutfağının vazgeçilmez tatlısı olarak bilinmektedir. Mum şeklinde ki bu tatlı Köme, pekmezli sucuk, orcik, maraş sucuğu ya da şekerli sucuk olarak da bilinmektedir. Cevizli sucuk için ilk adım itina  ile ipe dizilen ceviz tanelerinin kaynatılmış şıraya, pekmeze batırılmasıdır. Batırılan ipler daha sonra asılarak kurumaya bırakılır. Şıraya göre pekmez daha çok yakışmaktadır ve adı daha lezzetlidir.  Maraş ve Antep'in en lezzetli cevizlerinden hazırlanan sucuk, Pekmezli Cevizli Sucuk, Pekmezli Bol Cevizli Boton Sucuk, Cevizli Köpük Sucuk ve Antep Fıstıklı Üzüm Şıralı Pekmez Sucuk çeşitleri Nefisso'da sizleri bekliyor. Damak zevkinize uygun sucuk çeşitlerini incelemek ve sipariş oluşturmak için web sitemizi inceleyebilirsiniz. 

Cevizli Sucuk Besin Değeri

1 porsiyon (orta) Cevizli Sucuk Kalori

Karbonhidrat 27.63 gram
Protein 5.22 gram 
Yağ 16.38 gram 
Kolesterol 0

Cevizli Sucuk Nasıl Tüketilir?

Cevizl sucuk, misafire ikram olarak, çay/ kahve yanında,  dizi/film keyfi yaparken size eşlik edecek bir tatlıdır. Şerbetli ve sütlü tatlı sınıflandırmasında yer almayan cevizli sucuk; muska, pestil, lokum ve cezerye grubuna dahildir. Ara öğünlerde rahatlıkla tercih edilebilir. Diyet yaparken cevizli sucuk yenir mi demeyin, spor öncesi ya da ara öğünlerde tüketilebilir.  Sade türk kahvesi yanında 2-3 ince dilim cevizli sucuk günlük kalori ihtiyacınızı karşılar ve vücuda enerji verir. Her besinde olduğu gibi aşırı tüketmek zararlı hale getirir. İçerisindeki şekerin doğallığı sayesinde diyabet hastaları ve tansiyon hastaları rahatlıkla tüketebilir.

Cevizli Sucuk Neye İyi Gelir?

Cevizli sucuk enerji değeri yüksek proteinler içermektedir. Vücuttaki hücre ve dkuların yenilenmesini, vücuttaki su dengesinin korunmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve horman enzim üretimini sağlar.

Cevizli Sucuk Kilo Aldırır mı?

Besin değeri yüksek olan cevizli sucuk, üketimin edikkat edilmediği takdirde kilo alımına neden olur. Ancak dengeli tüketim ile kilo verebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.