Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Gaziantep En Taze Turşu Çeşitleri

31-10-2022 17:05
Gaziantep En Taze Turşu Çeşitleri

Turşu geçmişten günümüze kış aylarında tüketilen şifa bombasıdır. yaygın olarak tüketilen besinlerin kış aylarında, doğal bir şekilde, muhafazası yapılmaktadır. Aroması ve ağız sulandıran ekşiliği ile Turşu, kış aylarında sofraların aranan lezzetidir. Bu enfes lezzete marketlerden ulaşmak kolaydır ancak aranan gerçek lezzeti yakalamak zordur. Ev  yapımı turşu, doğal ve organik sebzelerden hazırlanan Nefisso Turşu bir tıkla kapınızda. Antep Usulü Turşu çeşitleri arasından ister tek çeşit sebze ister karışık antep turşu satın alabilirsiniz. Gaziantep turşusu olarak bilinen yöresel ev yapımı  turşu çeşitlerine web sitemiz üzerinden göz atabilirsiniz.

Turşu hangi hastalıklara iyi gelir?

• Soğuk algınlığına iyi gelir,

• Kansere karşı koruyucudur,

• Bağışıklığı güçlendirir,

• Kan şekerini dengeler,

• Kabızlığa iyi gelir,

• Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur,

• Metabolizmayı hızlandırır,

• Spor yapan kişilerde kramp azaltır.

Meşhur Antep Turşusu

Gastronomi şehri Gaziantep, mutfağı ile dünyaya ün salmıştır. Turşu konusunda da adından söz ettirmeyi başaran Antep, ev turşusu yapımında ve acur üretiminde sayılı illerimizdendir. Antep Turşusu diğer turşulardan ayıran, ev turşusu olarak anılmasını sağlayan; malzemelerinin Gaziantep toprağında kendi güneşinde, suyunda yetişen sebzeler olmasıdır.  Kendine has acur turşu ve topak biber turşusu Nefisso'da satışta, mutlaka denemelisiniz. Daha tadına bakmadan görünüşü ile ağız sulandıran bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Kışlık turşu için geç kaldık diyorsanız Nefisso ile kış hazırlıklarınızı tamamlayın. Antep peynir, antep salça, antep turşu, antep kuru ve daha birçok yöresel lezzet sofralarınıza geliyor. 

Turşu Faydaları Nedir?

Turşu, içeriği nedeniyle doğal bir antibiyotik görevi görür. Kış aylarında hastalıklara karşı vücudu koruyarak güçlendirir. Koruculuğu içerisinde probiyotik ve sebzeler sayesinde yapmaktadır. Bakteri açısından zengin olan Turşu, fermente bir yiyecektir. Bağırsakların florasını zenginleşmesini sağlayan bakteriler, güçlü bağışıklık sistemi demektir. 

Turşu hangi hastalıklara iyi gelmez?

Yüksek tansiyon  hastaları, diyabet hastaları, mide hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkları olan kişiler turşu tüketimine dikkat etmelidir. Turşu tüketimini hastalı düzeyine göre ayarlamalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.