Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Meşhur Antep Salçası Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Salça Nereden Alınır?

16-10-2022 22:54
Meşhur Antep Salçası Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Salça Nereden Alınır?

Nefisso Antep Salçası İle Yöresel Lezzetleri Sofranıza Taşıyoruz!

Yemeklerin vazgeçilmezi salça dendiğinde akla Gaziantep gelmektedir. Kendine has hezzeti ve özel yapılışı ile farkını ortaya koymaktadır. Yemeğe ayrı bir tat katması sebebiyle tercih edilen antep salçanın birçok püf noktası bulunmaktadır. Salça yapamayan insanlar online salça satın alarak ya da ev yapımı salça yapan satıcılardan temin etmektedir. Nefisso.com.tr adresine girerek online Antep salça satın alabilir, yemeklerde ev salçası tadını hissedebilirsiniz. 

Antep Domates Salçası 

Yemekle uğraşan kişiler için Gaziantep salçası ince noktadır. Çeşit çeşit baklava çeşitlerinden kebaba, katmerden beyrana uzanan Antep mutfağı, tüm dünyaya ün salmıştır. İpek yolu üzerinde bulunan Gaziantep günümüze kadar birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Gaziantep salçası yapımında püf nokta domates tercihidir. Antep salçası için domatesler özel olarak seçilmektedir. Gastronomi şehri Gaziantep’in mutfak sırrı Antep salçasından geçiyor. Yemeklere verdiği renk ve lezzetin yanında görsel olarak da iştah açmaktadır. Domateslerin en güzel ve olgun olduğu Eylül ayı, kışlık hazırlıklar başlar. Salça, domates sosu ve menemen hazırlığı yapacak kişiler domates ve biberleri özenle seçerek istediği lezzeti yakalamaya çalışır. Hepimiz biliriz ki hiçbir salça ev salçasının yerini tutmamaktadır. Zamanı olmayan ya da imkanı olupta antep salçası tercih etmek isteyenlerin ev salçası hasreti de son buluyor. Nefisso kaliteli antep salça çeşitleri için tıklayınız.

Antep Salça Türleri

Yemeklere ezzet katan salça mutfakların olmzasa olmazıdır. Tam kıvamında yapılan salçanın kullanıldığı yemeğin tadına doyum olmaz. Antep salçasının ününü ve lezzetini bilmeyen yoktur. Henüz denemediyseniz ya da bu lezzet vazgeçilmeziniz ise hemen sipariş verebilirsiniz. Nefisso tam kıvamında Antep Salça Çeşitleri;


Antep Biber Salçası 

En taze ve en doğal antep salça arayanlar sitemizde birçok seçenek bulabilir. Organik yetişen biber hiçbir katkı maddesi kullanmadan Antep usulü biber salçası hazırlanmaktadır. Kaliteli biber salçası, domates salçası ile kullanıldığında enfes bir lezzet sunmaktadır. Lezzeti yakalamak için domates salçasının da aynı kalitede olması gerekir. Kalitesiz salça lezzetsiz yemek ortaya çıkaracaktır bu da istediğiniz lezzeti yakalamak için büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği tamamlamak için Nefisso’dan tatlı ya da acı ,damak zevkinize uygun, salça çeşitleri arasından antep biber salçası ve kaliteli domates salçası siparişinizi oluşturun! Antep biber salçası Nefisso’dan alınır.

Antep Biber Salçası Faydaları Nedir?

Bol salçalı mis gibi bir yemeğin yüzümüzde gülücükler açtırması sebepsiz değildir. Ruhsal ve fiziksel olarak sağlığımızı koruyan salçanın birçok faydası vardır;

  • Kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır,

  • Vücutta ödem oluşmasını engeller, 

  • Kilo vermede yardımcıdır,

  • Kötü kolesterolü düşürür,

  • C vitamini ile bağışıklığı destekler,

  • Zihni açar ve yorgunluğa iyi gelir.

Kaliteli Antep Salçası Siparişi İçin Geç Kalmadınız!

Eylül ayında başlayan kış hazırlıkları için çoğunlukla yöresel ürünler tercih edilmektedir. Kış aylarında dumanı üzerinde, evi saran mis gibi kokuların sırrı salçadan geçiyor. Salça dendiğinde ilk akla gelen tabiki Gaziantep. Antep salçası sıcak yaz günlerinde güneş altında kurutma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu sayede besin kaynağı açısından da oldukça yüksektir. Antep usulü salça seçenekleri arasında damak zevkinize uygun olanı bulmak çok kolay. Acı sevenler ve evde çiğ köfte yoğuranlar kesinlikle Ev tipi acı çiğköfte salçasını tercih etmeli. Lezzeti, kokusu ve acısı ile tadı damağınızda kalacak. Acı sevmiyorum, çocuklar acı yiyemiyor diyorsanız Tatlı antep salça çeşitlerine göz atabilirsiniz. Minikler bu lezzete bayılacak!

Ev Yapımı Doğal Salça Tam Bir Vitamin Deposu 

Türk mutfağının olmazsa olmazı, her mutfakta bulunan salçanın görevi sadece yemeklere tat vermek değil. Antep salça çeşitleri içerisinde; A, B2, B1, C ve K vitamini bulundurmaktadır. Organik salça içerisinde sağlığı olumsuz etkileyecek besinler içermez, katkısızdır. Antep biber salçası yapımında kullanılan kapya biber içerisinde; potasyum, demir, karbonhidrat ve organik asit gibi insan sağlığını destekleyen mineral ve vitamin bulundurmaktadır. Ancak kaliteli ve lezzetli salçanın sırrı; domates ve biberin doğal, kaliteli ve en önemlisi organik olmasıdır. Aynı zamanda üretim aşamasında hijyen koşulları göz önünde bulundurulmalıdır.
İyi Salça Nasıl Olmalı?

Öncelikle salça mevsiminde olgunlaşan biber ve domateslerden yapılmalıdır. Yapım aşaması hijyenik olmalıdır biber ve domates bol suda yıkanmalı ve ayıklanmalıdır. Yaz güneşinde salça kurutulmalıdır. Daha sonrasında serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir. Salça yaparken kurutma işleminin yapılması domates ve biberin besin değerini düşürmez, tam tersi besin değerini yükseltir. Gaziantep topraklarında yetişen domates ve biberler salçanın rengini ve kokusunu vermektedir. Doğallığı, kaliteyi ve lezzeti bir arada istiyorsanız Nefisso Antep Salça çeşitleri tam size göre. Sizlere sunduğumuz sakça çeşitlerinde tuz dışında hiçbir katkı ve koruyucu madde kullanılmamaktadır. 

Antep domates salçası nasıl yapılır?

Gaziantep’e has yetiştirme şekli ile olgunlaşan domatesler, tam vaktinde özenle toplanarak güneşte kurutulmaktadır. Salamura tuz ile kıvama getirilen domatesler ile salça yapılır. Hijyen koşulları içerisinde hazırlanan salça, paketlenir. Organik ürünlere ulaşmak zor olabilir, Nefisso olarak organik ürünlerle özenle hazırlanan ürünlerimizi sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. 

Antep Biber Salçası Nasıl Yapılır?

Antep biber salçası, Gaziantep güneşinde kurutulan biberlerden yapılmaktadır. Kurutularak çekirdeklerinden ayrıştırılan biber, salamura tuz ile kıvama getirilir. En son hijyen koşulları göz önüne alınarak paketlenen antep biber salçası, gerekli saklama koşulları sağlanarak satışa sunulmaktadır.

Ev Salçası Nereden Alınır?

Salça satın alırken doğal, hijyenik ve organik olmasını isteriz. Malzemesini alıp evde yapma gibi bir şansınız yoksa bu kış Nefisso yardımınıza koşuyor. Ev tipi salça çeşitleri arasından damak zevkinize uygun olanı seçerek, katkısız ve doğal salçaya sahip olabilirsiniz. 




IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.