Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99
Nefisso'da
Tüm Ürünler

Cevizli sucuk nasıl yapılır? Ceviz içleri yorgan ipine tek tek geçirilir. Ceviz içleri kuruysa ıslatın ki kırılmadan iğneden geçebilsin. Cevizler arasında boşluk kalmasın. İpe geçtikten sonra iplerin ucuna düğüm atın. Malzemelerin kaynayacağı tencereye pekmez ve suyu koyup karıştırın sulandırılmış pekmezin üçte birini başka bir kaba alıp nişasta ve unu ekleyip iyice karıştırıp tel süzgeçten geçirin. Diğer tencerede kaynayan sulandırılmış pekmeze bu karışımı ekleyin. Dibine tutmaması için tahta kaşıkla devamlı karıştırın. İpe dizilmiş cevizler tencereye batırılarak çıkarılır ve asılır.

Eğer yaz aylarında yapıyorsanız gölgede kurutun.

Güneşten korunmalıdır muhafaza edilirken.

Kavanozlarda kullanılmalıdır. Cevizli sucuk içinde bal, pekmez ve ceviz olduğu için kış aylarında oldukça faydalı bir besindir. Vitamin, protein ve mineral açısından zengindir gıda takviyesi olarak da kullanılabilir.

Kansızlığa faydalıdır.

Halsizliğe iyi gelir enerji verir.

Kanser, kalp-damar hastalıkları, kansızlık problemi çekenlerin hemen her gün tüketmeleri fayda sağlayacaktır.


Besin Değeri 100 gramda;

  Kalori 268 kcal

Karbonhidrat 25.9 g

Lif 0.2 g

Protein 4.9 g

Yağ 15.3 g

Kolesterol 0.0 mg

A Vitamini 39.5 IU

C Vitamini 3.1 mg

Potasyum 307.1 mg

Kalsiyum 47.0 mg

Demir 1.2 mg

Etiketler: cevizli sucuk ceviz
Bastık
Nemsiz ortamlarda buzdolaplarında derin dondurucularda muhafaza edebilirsiniz....
Kışlık patlıcan, biber kurutması
Nem ve ışıktan uzak bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Bez torbalara koyarak serin bir yere asarak bekletin....
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol