Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99
Nefisso'da
Tüm Ürünler

Tohum olarak bulunan susam baharat olarak kullanılır. Tahinin ana maddesi susamdır. Sağlık açısından bir çok faydası vardır. Diş beyazlatmada kolesterol düşürmede etkilidir. Susam mutfakların vazgeçilmez lezzetlerindendir. Susam aynı zamanda ilaç sektöründe de kullanılır.  Susam bağışıklık sistemine vücut direncine iyi gelmektedir. Susam yağı kozmetik alanında da kullanılmaktadır.

SUSAMIN FAYDALARI

  • Kanser riskini azaltır.
  • Saç sağlığını korur
  • Kolesterolü düşürür
  • Artriti giderir
  • Kalp sağlığını arttırır
  • Kırışıklıkları önler
  • Kemik sağlığını iyileştirir
  • Karacigeri korur
  • Solunum yolu hastalıklarını önler.

SUSAMIN BESİN DEĞERİ

100 g susamda aşağıdakiler bulunur:

  • Su: 4.69 g
  • Enerji: 573 kcal
  • Protein: 17.73 g
  • Toplam yağ: 49,67 g
  • Karbonhidrat: 23.45 g
  • Lif: 11.8 g
  • Toplam şeker: 0.3 g
  • Kalsiyum: 975 mg
  • Demir: 14,55 mg
  • Magnezyum: 351 mg
  • Fosfor: 629 mg
  • Potasyum: 468 mg
  • Sodyum: 11 mg
  • Çinko: 7.75 mg
  • C vitamini, toplam askorbik asit: 0 mg
  • Tiamin: 0,79 mg
  • Riboflavin: 0.25 mg
  • Niasin: 4.52 mg
  • B-6 Vitamini: 0,79 mg
  • Folat, 
  • DFE: 97 µg
  • B-12 Vitamini: 0 µg
  • A Vitamini
  • RAE: 0 µg
  • A Vitamini
  • İÜ: 9 İÜ
  • E Vitamini (alfa-tokoferol): 0.25 mg,
  • D Vitamini (D2 + D3): 0 µg
  • D vitamini: 0 IU
  • K Vitamini (filokinon): 0 µg
  • Yağ asitleri
  • toplam doymuş [g] 6.96
  • Yağ asitleri
  • toplam tekli doymamış: 18.76 g
  • Yağ asitleri
  • toplam çoklu doymamış: 21.77 g
  • Kolesterol: 0 mg, Kafein: 0 mg
Etiketler: susam
SUMAK
Sumak, İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz'de yetişir. ...
TARHANA
Tarhana , yoğurdun bozulmaması için keşfedilmiştir, her yöreye göre yapımı farklılık gösterir . ...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol