Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99

İsot ağızda önce tatlı bir tat gibi gelen sonra acı olduğunu hissettiren bir çeşit biberdir.

İsot nasıl yapılır?

Yazın toplanan isot biberleri güzelce yıkanır ayıklanır. Temiz bir zemine serilere güneşte kurutmaya bırakılır. En fazla 3 günde kuruyacaktır. Biberler geceleri toplanıp gündüzleri tekrar serilmelidir. Biberler birinci gün toplandığında kırmızı ikinci gün toplandığında mor üçüncü gün toplandığında siyah renkte olacaktır. Siyah rengini bulunca biberler toplanıp öğütme makinesiyle öğütülür. Dövülme esnasında zeytin yağı ve tuzda ilave edilir. Baharat olarak kullanılmaya hazırdır.

Baharat olarak çok sevilen bir çeşittir.

Köfte çeşitlerine ayrı bir lezzet katar vazgeçilmezidir.

Ağzı kapaklı hava almayacak kavanozlarda muhafaza etmelisiniz.

İsotun faydaları;

-Sindirimi kolaylaştırır

-Ülserlere fayda sağlar

-Doğal antibiyotik etkisi vardır

-Metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcıdır

-İdrar söktürücüdür

Nar Ekşisi
Salatlarda ve yemeklerde dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz....
Antep Fıstıklı Şekerli Börek Tarifi
...
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol