Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

ARMUT KEBABI TARİFİ

25-08-2022 13:39
ARMUT KEBABI TARİFİ
ARMUT KEBABI TARİFİ
 
İçinde hiç armut olmayan bu yemeğin adı şeklinden gelir.Bütün olarak kızartılan patlıcanların etrafı kıymalı harçla sarılır. Armuta benzetilir. Sonra tekrar kızartılıp tepside pişirilir. 
 

PİŞİRME SÜRESİ

25
 

 Armut Kebabı Malzemeler

patlıcan 
 
kıyma
 
baharatlar
 
soğan 
 

 Armut Kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcanları sapları bozulmadan soyun. Bıçakla yontarak armut şeklini verin. 
 
Soğanı rendeleyin. Kıymayı yarım tatlı kaşığın biraz fazla tuz, rendelenmiş soğan, yumurta, karabiber,yenibahar ve kırmızı biber ile iyice yoğurun. 
 
Kıymadan irice parçalar koparın,avuç içinde yassılatarak ince açın, içine bir patlıcan oturtun ve sapı dışarda kalacak şekilde etrafını tamamen köfteyle kaplayın. 
 
Bol kızgın yağda kızart.
 
Tepsinin üstünü öretün, hafif sulu olacak şekilde 20 25 dakika kadar pişirin. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.