Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bağ Yaprağı

17-08-2022 17:31
Bağ Yaprağı
Tadının lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısında da oldukça faydalı bir besindir. İçerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalık için kullanılır. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişir. Alzheimer hastalığından göz hastalığına kadar bir çok hastalık için şifa kaynağıdır.
 
Bağ yaprağı: Sarmaşıklar gibi tırmanıcı ve uzun ömürlü, küçük çiçekli, alt kısmı tüylü, üst kısmı tüysüz ve ucu sivri yaprakları bulunan ülkemizde hemen hemen her yerde yetişen bir bitki türüdür. Meyvesi üzümdür.
 

BAĞ YAPRAĞININ BESİN DEĞERİ

100 gramı 93 Kcal kaloridir. 100 gram bağ yaprağında;
 
2,1 gram yağ
0 mg kolesterol
9mg sodyum
272 mg potasyum
17 gram karbonhidrat
11 gram diyet lifi
6 gram şeker
6 gram protein
363 mg kalsiyum
0 IU D vitamini
11.1 mg C vitamini
2,6 mg demir
0,4 mg B6 vitamini
95 gram magnezyum vardır.

BAĞ YAPRAĞININ FAYDALARI

Varis ve hemeroit tedavisinde kullanılır.
İshali keser
Vücudun direncini arttırır.
Hafızayı güçlendiren asma yaprağı Alzheimer hastalığını önler.
Toplardamarların güçlenmesini sağlar.
Eklem ağrılarını hafifletir.
İltihaplı yaraların ve çıbanların geçmesini sağlar.
İçerisinde bulunan A vitamini sayesinde göz sağlığını korur.
Demir ve mineraller bakımından oldukça zengin olan asma yaprağı kan hücreleri üreterek anemiyi önler.
Sindirim sistemini rahatlatır.
Alkol tedavisinde etkilidir.
Saç ve cilt bakımında kullanılır.
Enerji verir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ağız yaralarını iyileştirir.
Böbreklerde oluşan kum ve taşın dökülmesini sağlar.
Sarılık tedavisinde kullanılır.
Midede oluşan iltihaplanmaları geçirir.
Rahim kanamalarını durdurur.
Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
Bağırsakda oluşan yaraların tedavisin de kullanılır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.