Bastık
15-07-2022
16:58
Bastık nasıl yapılır?
Üzümleri yıkayıp derin bir kaba süzgeci yerleştirip üzümleri süzgecin içine koyup iyice basarak suyunu çıkartın. Suyu kapta biriktirip çekirdeği ve kabuğunu süzgeçte bırakın. Posasından ayrılıp tek suyu kalan üzümü tencereye koyup kaynatın. Başka bir kabın içinde nişastayı şeker ve su ile açalım. Bu karışımı kaynayan üzüm suyuna ekleyin.
Özleşene kadar kaynatmaya devam edin.
Temiz bir bez serip üzerine nişasta döküp nişastayı tüm bezin üzerine dağıtalım. Yoğunlaşan üzüm suyunu ilk sıcaklığını alıp bezin üzerine döküp, ince tabaka halinde dağıtın. Kuruduktan sonra üzerine nişasta serperek bıçakla keserek çıkartın. Pudra şekeriyle katlayıp kutlara koyabilirsiniz.
Nemsiz ortamlarda buzdolaplarında derin dondurucularda muhafaza edebilirsiniz. Faydaları; -Sabahları aç karnına yemek unutkanlığı gidermede etkilidir. -Kabızlığı giderir -Romatizmaya iyi gelir -Kan yapar -Enerji verir -Tansiyon dengesini sağlar
Besin Değeri 100 gramda;
Kalori 353 kcal
Karbonhidrat 84.5 g
Lif 3.3 g
Protein 1.3 g
Yağ 3.3 g
Kolesterol 0.0 mg
A Vitamini 0.0 IU
C Vitamini 0.0 mg
Potasyum 12.0 mg
Kalsiyum 11.0 mg
Demir 0.1 mg