Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Gaziantep Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

25-08-2022 13:42
Gaziantep Patlıcan Kebabı  Nasıl Yapılır?
İster tencerede ister çöp şişlerde kısa sürede sizi üzmeden pişen lezzetli mi lezzetli bir patlıcan kebabı. Tarifinde yer alan domates ve yeşil biber dilimlerini şişlere geçirmek hatta tencerede pişirecekseniz domatesli sos hazırlamak da mümkün. Ona balcan kebabı diyenler, köfte harcına kişniş, toz karanfil ve bir kaşık kadar un katanlar da vardır. Soslu ya da sossuz ev yapımı köfteleriyle hazırlanan patlıcan kebabı güzeldir, özeldir.
 

KAÇ KİŞİLİK

4 Kişilik
 

HAZIRLAMA SÜRESİ

45 Dakika
 

PİŞİRME SÜRESİ

30 Dakika
 

 Patlıcan Kebabı için Malzemeler

4 adetorta boy patlıcan
600 gramorta yağlı kıyma
3 yemek kaşığızeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pul Biber
Servisi için:
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
4 adet lavaş

Patlıcan Kebabı  Nasıl Yapılır

Bol suda yıkadığınız patlıcanların sap ve uç kısımlarını kesin. Her bir patlıcanı, kabuklarını soymadan üç-dört eşit parçaya bölün. Acısının çıkması için dilimlediğiniz patlıcanları bol tuzlu suda bekletin. Kebabın köftesi için; orta yağlı kıyma, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir karıştırma kabına alın. Tüm malzemeyi özleşene kadar elinizle yoğurup hazırladığınız köfte harcını buzdolabında dinlendirin. Buzdolabında dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Duruladığınız patlıcan dilimlerinin üzerini kurulayın. Kebapları tavada pişirecekseniz tahta, ızgarada pişirecekseniz metal şişlere bir adet patlıcan dilimi, bir adet köfte yerleştirip çok fazla sıkıştırmadan dizin. Hazırladığınız kebapları aralarda çevirip üzerine zeytinyağı sürerek ızgarada pişirin. Kabuklu domates dilimleri ve yeşil biberleri közleyin. Köftesi kızaran, yağını salan ve patlıcanları közlenen kebapları lavaşlar üzerine alıp közlenmiş domatesler eşliğinde bekletmeden servis edin.
 
Afiyet Olsun..
 

 Patlıcan Kebabı için Püf Noktası

Seçtiğiniz patlıcanlar cinsine göre acı olabileceği için pişirme işlemi öncesinde tuzlu suda bekletmeyi ihmal etmeyin.Mangalda ya da döküm tavada yüksek ateşte pişeceği için patlıcanların kabuklarını soymayın, bütün olarak bırakın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.