Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kahve Çeşitleri ve Kahve Nasıl Yapılır.

17-08-2022 16:48
Kahve Çeşitleri ve Kahve Nasıl Yapılır.
Türk kahvesinin kendine has bir tadı vardır, telvesi ile ikram edilen tek kahvedir. Kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinde yer alan ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun, su ya da sütle karıştırılmasıyla yapılan içecektir. İçeriğinde ki kafeinden dolayı dikkat arttırıcı ve uyarıcı özelliği vardır. Aynı zamanda içerisinde çok güçlü antioksidan olan kahve, E ve B grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum gibi mineraller içermektedir.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

Metabolizmayı hızlandırır
Kasları güçlendirir
Kalp hastalıklarını önler
Kolesterolü düşürür
Sindirimi kolaylaştırır
Hafızayı güçlendirir
Enerji veriri uyanık kalmayı sağlar.
Astıma yakalanma riskini azaltır
Selülit oluşmasını engeller
Vücudun daha çok yağ yakmasını sağlar
Migren dışında kaynaklanan baş ağrılarını engeller.
Yüksek tansiyonu engeller.
Kolon, kalın bağırsak, göğüs, gırtlak, ve yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltır.

MENENGİÇ KAHVESİNİN FAYDALARI

Nefes darlığına iyi gelir
Öksürüğü keser, balgam söktürür
Yaraları tedavi eder
Göğsü yumuşatır
Cinsel gücü arttırır
Ayak terlemesini önler
Solunum yollarına faydası vardır
Mide ağrılarına iyi gelir
Kalp yetmezliği riskini azaltır

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Kahvenizin köpüklü olmasını istiyorsanız cezveye ilk olarak şeker eklemeniz gerekir. İlk önce şeker daha sonra kahve ve son olarak soğuk su ekleyiniz. Kahveyi pişirmeden önce karıştırıp ocağa koyunuz. Kahveyi ocağa aldıktan sonra kesinlikle karıştırmamalı ve kendi kendine pişmesini beklemelisiniz. Pişen kahveniz kabarmaya başladığında üzerindeki köpükleri kahve fincanlarına alın. Daha sonra kahvenizi 2-3 sn ocakta tutun. Son olarak fincanlara kahveleri ekleyebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.