Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kakule Çayı , Kakule Nasıl kullanılır, Faydaları nelerdir ?

02-09-2022 13:59
Kakule Çayı  , Kakule Nasıl kullanılır, Faydaları nelerdir ?

Kakule Nedir ?

Kakule, Asya topraklarında yetişen yeşil renkli bitkisel üründür. Güneydoğu Asya ve Hindistan’ın sıcak bölgelerinde yetişmektedir. Boyutu 4-5 m ve büyük yapraklı çok yıllık bir bitkidir. Kakule, 1-2 cm uzunluğunda kirli beyazımsı ve sarımsı yeşil renktedir. Tohumu mercimek büyüklüğünde kırmızı renkte ve keskin kokuya sahiptir.

Kakulenin Faydaları 

Kakule mineral ve vitamin açısından zengindir. Takviye gıda olarak kullanılabilir. Sakinleştirici etkisi sayesinde; kaygı ve üzgün anlarda, uyuyamama gibi problemlere iyi gelmektedir. Kakule kalp sağlığını korumaktadır. Sindirim sistemini düzenler ve kan dolaşımını düzenler.

Kakulenin Zararları Nedir?

Kakule faydaları ile gözleri üzerine toplasa da her besinde olduğu gibi dikkatli tüketmek gerekmektedir. Gebelik, emzirme, kalp rahatsızlığı, kronik hastalık ve dikkat gerektiren bir işiniz varsa kakule tüketmemelisiniz. Sakinleştirici ve uyku ilacı kullanıyorsanız, kakule tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız. Kakule safra taşı oluşumuna neden olmaktadır. Safra kesesi rahatsızlığı olanlar doktor kontrolünde kakule tüketmelidir. 

Kakule Çayı Kullanım Alanları 

Kakule, eski zamandan günümüze kadar gelen bitkisel bir ilaçtır. Ağız kokusu ve bağırsak sendromu rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle bilinmektedir. Kakule çay nasıl kullanılır? Kakule çayı, ağızdaki kokuya neden olan bakterileri temizler, çürük oluşumunu ve plak birikiminin önüne geçer. Diyette kakule çayı içilir mi, evet içilir. Kakule çayı, kilo kontrolü sağlamak için tüketilmektedir. Yağ birikmesini önler bu yüzden kilo vermede yardımcıdır. Boğaz iltihabını azaltır ve kan basıncını düşürür.Aynı zamanda cilde parlaklık verir ve daha sağlıklı bir görünüm sağlar. 

Kakule Çayı Nasıl Demlenir?

Yarım litre sıcak su içerisine 3 adet kakule çekirdeğini ekleyin ve demlenmeye bırakın. 10 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz. İsteğe göre esmer şekeri ve bal ile tatlandırabilirsiniz. Kronik rahatsızlığı olan kişiler mutlaka doktor kontrolünde tüketmelidir. Emziren anne ve hamile kadınların kakule çayı tüketmesi önerilmemektedir. 

Kakuleli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Kakule kahvesi son dönemlerde adını duyuran popüler bir lezzet haline geldi. Yapımı oldukça kolay olan Kakule Kahvesi, oldukça da lezzetli. 1-2 adet kakule tohumunu dövün ve elde ettiğiniz tozu Türk kahvesi ile karıştırın. Normal kahve gibi cezvede pişirebilirsiniz. Tüm kahve çeşitleri için ürünlere göz atabilirsiniz.

Kakulenin kullanım alanı ve faydaları oldukça fazladır. Kakule nasıl kullanılır sorusuna cevap olarak; birden çok kullanım şekli vardır. Kakuleyi suda demleyerek bitki çayı olarak tüketebilirsiniz. Toz haline getirerek kahve ve çaya çeşni verici olarak kullanabilirsiniz. Baharat olarak yemek, tatlı ve hoşaflarda kullanarak lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Kahve/Çay ürünleri arasında yer alan Kakule fiyat bakımından uygun olarak Nefisso Kuruyemiş’den satın alabilirsiniz. Nefisso ile kaliteli ve güvenilir alışverişin tadını çıkarın.

Ürünü İncele :  Kakule

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.