Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kuru Meyve

15-07-2022 16:45
Kuru Meyve
Bir çok meyve kurutulduklarında vitamin ve mineralleri artar. Özellikle elma, üzüm, erik, kayısı ve hurma bu besinlerin ilk sıralarında yer alır. Lif oranı yüksek olan bu besinler hem sindirim sistemini yeniler hem de zayıflamada oldukça etkilidir.
 
KURU MEYVELER HAKKINDA

Kuru Üzüm: Vücudun günlük duyduğu enerji ihtiyacı karşılar. En güçlü besinlerden biridir. Solunum yolu hastalıklarına bire birdir. Günde tüketilen 8 tana kuru üzüm yüksek tansiyonu dengeler, bağışıklık sistemini iltihaplara karşı korur.
 
Kuru Hurma: İçerisinde antioksidan bulunur. Vücudun ihtiyacı olan en etkili besindir. Biriken tüm toksinleri atarak vücudu temizler. B1 ve B2 vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Beyin sağlığını korur.
 
Kuru İncir: Yağ ve sodyum oranı sıfırdır. Damar tıkanıklığını önler. İçerisinde çokça protein barındırdığı için kemik ve kas gelişimde etkilidir.
 
Kuru Dut: Kansızlık riskini azaltır. Kandaki hemoglobin sayısını arttırır. Günde bir avuç tüketildiğinde gerekli olan enerjiyi sağlar. Tükürük ve mide enflasyonlarını azalttığı için ağız kokusunu engeller.
 
Kuru  Elma: İshal vücudun aşırı sıvı kaybına neden olan zehirli hastalıklarından biridir. Bir çorba kasesi kuru elma ve yoğurt karıştırarak tüketildiğinde kısa sürede ishalin neden olduğu zehir bağırsaklardan atılır. Sindirim düzenlenir. Ayrıca bu karışım uzun süre tok tuttuğundan zayıflamak isteyenler içinde ideal bir besindir. Uzmanlar gün içinde bir kase tüketilmesini tavsiye eder.
 
Kuru Erik: Yaşlanma karışıdır. İçeriğindeki yüksek antioksidan ve vitaminler bakımından vücudu yeniler. Kansere karşı bağışıklığı güçlendirir.
 
Kuru Kayısı: lif bakımından en zengin besindir. Kabızlığı önler şişkinlik ve gaz sorununu giderir. Bu nedenle yaşam kalitesini arttırarak stres ve depresyon oranını azaltır. Günde dört tane tüketilerek kalp hastalıklarına yakalanma oranını azaltır.
 
Yaban Mersini: Kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Göz yorgunluğunu giderir. Vücutta oluşan ödemi atar. Kadınların regl dönemlerinde sinir sistemini düzenler. Vücuttan yağların atılmasını sağlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.