Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Nar ekşisi nasıl yapılır?

17-08-2022 17:07
Nar ekşisi nasıl yapılır?
Narları güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Narları tane tane iyice ayıklayıp rondodan geçirdikten sonra tülbent yardımıyla posasından ayırdıktan sonra tencereye aktarın. Ocağın altını en kısıkta açın. Karıştırarak kaynatın. Kaynadıkça üzerinde tortular birikecektir. Bu tortuları kaşık yardımıyla sık sık alın. Kaynadıkça katı bir kıvama gelecektir. Yoğun bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin. Kıvamına gelen nar ekşisini ocaktan alın ve karıştırarak ılıtın. Soğuduktan sonra cam kavanozlara koyun. Hava almayacak şekilde serin bir yerde muhafaza edin. Salatlarda ve yemeklerde dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Nar ekşisinin faydaları;

Kansere karşı koruma sağlar

Tansiyonu dengelemeye yardımcı olur

Şeker hastalığına iyi gelir

Sindirim sistemini rahatlamada etkilidir

Alzheimer’a karşı korur

Kolesterolü dengeler

Diş eti kanamalarına yarar sağlar

Yaralara iyi gelir Kırışıkları azaltır

Sivilcelere iyi gelir

Besin Değeri 100 gramda;

  Kalori 300 kcal

Karbonhidrat 74.0 g

Lif 0.0 g

Protein 1.0 g

Yağ 0.0 g

Kolesterol 0.0 mg

A Vitamini 0.0 IU

C Vitamini 0.0 mg

Potasyum 0.0 mg

Kalsiyum 0.0 mg

Demir 0.0 mg

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.