Nar ekşisi nasıl yapılır?
17-08-2022
17:07
Narları güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Narları tane tane iyice ayıklayıp rondodan geçirdikten sonra tülbent yardımıyla posasından ayırdıktan sonra tencereye aktarın. Ocağın altını en kısıkta açın. Karıştırarak kaynatın. Kaynadıkça üzerinde tortular birikecektir. Bu tortuları kaşık yardımıyla sık sık alın. Kaynadıkça katı bir kıvama gelecektir. Yoğun bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin. Kıvamına gelen nar ekşisini ocaktan alın ve karıştırarak ılıtın. Soğuduktan sonra cam kavanozlara koyun. Hava almayacak şekilde serin bir yerde muhafaza edin. Salatlarda ve yemeklerde dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
Nar ekşisinin faydaları;
Kansere karşı koruma sağlar
Tansiyonu dengelemeye yardımcı olur
Şeker hastalığına iyi gelir
Sindirim sistemini rahatlamada etkilidir
Alzheimer’a karşı korur
Kolesterolü dengeler
Diş eti kanamalarına yarar sağlar
Yaralara iyi gelir Kırışıkları azaltır
Sivilcelere iyi gelir
Besin Değeri 100 gramda;
Kalori 300 kcal
Karbonhidrat 74.0 g
Lif 0.0 g
Protein 1.0 g
Yağ 0.0 g
Kolesterol 0.0 mg
A Vitamini 0.0 IU
C Vitamini 0.0 mg
Potasyum 0.0 mg
Kalsiyum 0.0 mg
Demir 0.0 mg