Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?
25-08-2022
13:58
Sarımsak kebabı taze sarımsak başlanmaya başladığı zaman yapılıyor. Henüz hala taze ve yaş olan ama kuru sarımsak kadar irileşen sarımsak başları bu kebap için çok uygun. Taze sarımsakların irileşmesi baharın artık yavaş yavaş yerini yaza bıraktığının da habercisi oluyor. Bu dönem aynı zamanda keme ve yenidünya kebaplarına da denk geliyor. Doğrusu üçü bir arada bambaşka bir lezzet serüveni oluyor.
KAÇ KİŞİLİK
5-6
Sarımsak Kebabı için Malzemeler
750 g kebaplık zırh kıyması (1 tatlı kaşığı tuzu eklenmiş)
21⁄2-3 kg taze bütün sarımsak
1⁄2 bardak ılık su
1⁄2 tatlı kaşığı tuz
Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır
Kebaplık kıymayı et ve kuyruk yağını tuz ile zırhta kıyarak hazırlayın. Evde bunu yapamayanlar kasaba hazırlatabilir.
Sarımsakların ortasındaki itmeği (sapı) bıçakla çıkarın. Temizleyip yıkayın.
Şişe bütün olarak sarımsakları, aralarına iri ceviz büyüklüğünde kıymayı saplayın. Harı geçmiş mangalda aynı yönde sık sık çevirerek etlerin pişmesini sağlayın.
Pişen sarımsakların dıştaki yanan kabuklarını çıkarın. Uygun bir tepsiye alarak üzerine yarım bardak sıcak su serpin. 15 dakika mangalda veya ocakta hafif ateşte sarımsaklar hafif yumuşayıncaya kadar terletin.
Sarımsakların dış kabuklarını temizleyip etle birlikte üzerine kırmızı biber, karabiber ekleyip dürüm yapın.
Sarımsak Kebabı için Püf Noktası
Çoğu kez sarımsaklar ortadan ikiye kesilerek kullanılır. Ancak bu şekilde kesilen kısımdaki bölünmüş sarımsaklar kısmen dökülür. Bütün olarak daha güzel pişer ve terler.