SEBZELİ KEBAP TARİFİ
25-08-2022
12:38
Bu kebapta sebze ifadesi, yeşillik anlamında kullanılıyor. Kebap, içine katılan maydanoz ve taze sarımsak sayesinde sebzeli olarak anılıyor. Sebze sözcüğü Gaziantep’te Farsçada olduğu gibi çoğu kez yeşillik anlamına geliyor. Bahar gelince küçük yapraklı ama lezzetli bahçe maydanozu ve taze sarımsak
ile yapılan bu kebap aynı zamanda ‘Samsaklı Bahtenizli Kebap’ olarak da adlandırılıyor. Arzu edenler bu kebaba sucuk baharatı ekleyerek Sucuk Kebabı yapabilir.
KAÇ KİŞİLİK
5-6
Sebzeli Kebap için Malzemeler
1kg kebaplık zırh kıyması (11⁄2 tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
1 demet maydanoz
250 g sarımsak
1 tutam Karabiber
Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır
Eti maydanoz ve sarımsak ile beraber zırhta çekin. Tuz ve karabiber ekleyin.
İyice yoğurduktan sonra limon büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizi ıslatarak şişe geçirin. Adana kebabı gibi oruk şekli verin.
Hafif ateşte pişirin ve hemen servis yapın.
Sebzeli Kebap için Servis Önerisi
Her iki kebabın yanında ince pide ekmek, yeşil salata, maydanoz piyazı ve ayran ile sunulması tavsiye edilir.