Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Taze Antep Fıstığı (Ben Fıstık)

01-08-2022 23:50
Taze Antep Fıstığı (Ben Fıstık)

Antep Fıstığı (Şam Fıstığı) Nedir? Antep Fıstığı Nerede Yetişir?

Gastronomi başkenti Gaziantep denildiğinde akla ilk gelen lezzet şüphesiz Antep fıstığı oluyor. Antep fıstığı; Gaziantep başta olmak üzere, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt illerinde de yetişmektedir. Antep fıstığının Şam fıstığı olarak bilinmesinin sebebi ana vatanının Ortadoğu olmasıdır. M.Ö 6750 yılından bu yana fıstık tüketimi yapılmaktadır. Eski medeniyetlerde kral sofralarının vazgeçilmezi Taze Antep Fıstığı, günümüzde mutfaklarında olmazsa olmaz lezzeti haline gelmiştir. Yaş antep Fıstığı satın almak isterseniz mutlaka buradaki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Yazımızda taze antep fıstığı faydalarını ve yaş fıstık faydalarını detaylı inceleyebilirsiniz. Taze antep fıstığı faydaları saymakla bitmiyor. Yaş fıstık ve ben fıstık almak isterseniz sitemizde antep fıstığı kategorimizi inceleyebilirsiniz.


Çerez olarak tüketilmesinin yanı sıra, tatlı, şekerleme veya yemeklerde aroma vermesi için kullanılmaktadır. Kuruyemişin gözdesi Antep fıstığı; enfes lezzeti ile damağınızda fıstık gibi bir tad bırakıyor. Antep fıstığı doğal bir enerji kaynağıdır ve besin değeri açısından oldukça zengindir. Nefisso güvencesi ile az tuzlu, kavrulmuş, kırmızı kabuklu, çekilmiş antep fıstığı gibi çeşitlerini Antep Fıstığı kategorisinden inceleyebilir, siparişinizi oluşturabilirsiniz. 

Taze Antep fıstığı siparişi vermek isterseniz. Tıklayınız

Antep Fıstığı Fidanı Nerede Yetişir?

Antep fıstığı; Siirt, Şanlıurfa ve Gaziantep çevresinde yetişen kuruyemiş çeşididir. Öncelikle yetişeceği toprağın özelliği, ağacın bakımı ve sulanması da verimli ürün elde edilmesi adına dikkat edilmesi gereken noktalardır. Yıllara göre hasat durumu Antep fıstığı fiyatını değiştirmektedir. Adını aldığı Gaziantep, antep fıstığı yetiştiriciliği için verimli topraklara sahiptir. 

Antep Fıstığı Nasıl Yetişir? Antep Fıstığı Fidanı Nerede Yetişir?

Antep fıstığı sıcak ve kurak iklimlerde rahatlıkla yetişmektedir. Tuz oranı yüksek olan topraklarda yetişmektedir. Fıstık ağacı nem oranı düşük bölgelerde rahat büyür bu yüzden fazla sulamaya gerek yoktur. 10 metreye kadar uzayabilen fıstık ağacında fıstıklar üzüm gibi salkım salkımdır. Bu salkımlara cumba denir. Diğer ülkelere göre Türkiye’de yetişen Antep fıstıkları daha yağlı ve daha lezzetlidir.

Antep Fıstığı Ne Zaman Hasat Verir? 

Antep fıstığı ağacı, ekimi yapıldıktan 10-15 yıl içerisinde hasat verir. Uzun vadede yetişen ağaç türü, iki yılda yaklaşık 50 kg ürün verir. Antep fıstığı ağacının ki yılda bir hasadı gerçekleşir. Bu yıl ürün veren ağaç diğer yıl ürün vermez. 

Antep Fıstığı Faydaları Nedir?

  • -Kalp fonksiyonlarını iyileştirir,
  • -Kan basıncını düzenler,
  • -Cildi güzelleştirir,
  • -Göz sağlığına iyi gelir,
  • -Damarları korur,
  • -Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyucu etki sağlar.

Antep Fıstığı Besin Değeri Nedir?

1 avuç kavrulmuş Antep fıstığı kalori;

Karbonhidrat 

5.09 

Protein 

3.79

Yağ

8.25

Lif

1.85

Kolesterol

0

Kcal

103

Antep Fıstığı Tüketimi Nasıl Olmalı?

Antep Fıstığı, mutfakta dondurma yapımında, tatlılarda, şekerlemelerde ve yemeklerde lezzet katmak için kullanılmaktadır. Kuruyemiş olarak taze, kavrulmuş veya tuzlu seçenekleri ile de tüketilebilir. Antep fıstığı tozu, özellikle tatlı, dondurma, lokum ve çikolatalarda daha çok kullanılmaktadır. 

Taze Antep Fıstığı (Ben Fıstık) Nedir?

Taze antep fıstığı yani ben fıstık; kırmızı kabuklu yaş haldeki fıstık türüdür. Kendi mevsiminde tüketilebilen taze yaş kırmızı kabuklu antep fıstığı,  uzun süre bekletilmemelidir. Taze antep fıstığı nasıl saklanır sorusuna cevap olarak; kontrollü şekilde kurutarak uzun süre muhafaza edilebilir. Kapalı bir saklama kabında muhafaza edildiğinde kabuğu kokabilir bu yüzden kısa bir sürede yaş antep fıstığı tüketilmelidir. Güneşe sererek kurutabilir ya da daha uzun süre tüketmek istiyorsanız buzdolabında ya da buzlukta saklayabilirsiniz.

Taze Antep Fıstığı Fiyatı

Taze antep fıstığı satın almak için doğru adrestesiniz. İnternet sitemiz üzerinden istediğiniz gramajda antep fıstığı siparişinizi oluşturabilirsiniz. Hasat zamanı geldiğinde stoklarımızı güncelliyor ve sizlere kaliteli hizmet sunuyoruz. Ben fıstık satın almak için stoklarımızı kontrol etmenizi öneriyoruz. 

Taze antep fıstığı kilosu ne kadar 2022? 

Taze antep fıstığı fiyatları çeşidine ve gramajına göre farklılık göstermektedir. Antep fıstığı 2022 fiyatı “60tl” olarak satışa sunulmaktadır. 

Taze Antep Fıstığı Ne Zaman Çıkar? Antep Fıstığı Hangi Ayda Dökülür?

Taze antep fıstığı, ağustos ayının başında balkavalık haliyle yani boz olarak toplanmaktadır. 15-20 gün bu süre devam etmektedir. Daha sonra olgunlaşan ve kızaran antep fıstığı Eylül ayının ortasında toplanmaya başlamaktadır. 

Yaş Antep Fıstığı Nasıl Soyulur? Antep fıstığı kabuğu nasıl soyulur?

Dalından toplanan antep fıstığı, bir süre ılık suda bekletilir. El yardımı ya da merdane yardımı ile soyulur. Antep fıstığının üzerindeki kırmızı kabuk bu sayede daha kolay soyulur ve kavrulmak için hazır hale gelir.

Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Ilık suda bekletilmiş ve kabukları soyulmuş olan antep fıstığı, bir tavada tuz ile ıslatılarak kavrulur. sevdiğiniz kıvama gelene kadar karıştırarak kavurma işlemini yapabilirsiniz. 

Arama terimleri :
peki antep fıstığının kabuklu bir meyvedir sağlık açısından doymamış yağ asitlerinden kalp sağlığını antep fıstığı aynı zamanda antep fıstığı üretim kolesterol seviyesini e vitamini

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.