Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Üzüm Pekmezinin Faydaları | Yapılışı | Besin Değerleri

17-08-2022 17:17
Üzüm Pekmezinin Faydaları | Yapılışı | Besin Değerleri
Üzüm pekmezi faydalı bir enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. Metabolizma için lazım olan magnezyum, potasyum ,demir gereksinimlerini karşılar. Üzüm peki aynı zamanda kan akışını hızlandırır, damar sertliği gibi rahatsızlıklarda etkilidir. Üzüm pekmezi kalp rahatsızlıklarını azaltır. Üzüm pekmezi bir çok cilt sorunlarını da giderir.

ÜZÜM PEKMEZİNİN FAYDALARI

Damar sertliğine iyi gelir.
Kansere yakalanma riskini azaltır
İştah açar
Kan dolaşımını arttırır
Mideyi , böbrekleri ve bağırsakları güçlendirir
Cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur
Erken yaşlanmayı engeller

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR ?

Üzümler saplarından ayrılıp yıkanır
Kazanın içinde ezip posasından ayrılan üzüm suyu kısık ateşte karıştırılır
Birkaç kez taşarak kaynaması sağlanır
Temiz ve steril olması gereken üzüm pekmezi toprağı da bu sırda üzüm şırasıyla karıştırılır
Bir gün boyunca kapalı bir şekilde bekletilir
Bir gün sonra süzülerek katı parçacıklardan arındırılır
Üzüm şırası tencereye boşaltılır
Karıştırarak kaynatılan üzüm şırası kıvamı yoğunlaşınca ocak tan alınarak dinlendirilir
Kavanozlara doldurularak tamamlanmış olur

ÜZÜM PEKMEZİ NASIL TÜKETİLİR ?

Üzüm pekmezi ; kahvaltıda tahinler beraber karıştırılarak yada yoğurtla karıştırılarak tüketilebilir. Tatlılarda da kullanılabilir. Üzüm pekmezi tarhana çorbası yanında eşsiz bir lezzet olarak da tüketilebilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.