Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yeni Sezon Patlıcan , Biber Kurutmalıklar

17-08-2022 16:53
Yeni Sezon Patlıcan , Biber Kurutmalıklar
Evde kışlık patlıcan kurutması; Antepliler’in vazgeçilmez adetlerindendir.

Dolmalık patlıcan kurutmak oldukça kolaydır aslında. Patlıcanlar güzelce yıkanır. Sonra patlıcanının baş kısmını kesin. Sebze oyacağı ile patlıcanların etli kısımlarını çıkartın. Patlıcanları oyarken dış kabuğu delmemeye özen gösterin. Patlıcanların içini oyduktan sonra yorgan ipine iğneyle geçirin. Patlıcanlar arasında biraz boşluk olmasına dikkat edin, yoksa kurumayan yerler kalabilir. Güneş gören yüksek bir yere asın ve kuruyana kadar bekletin. Kuruması ortalama 7 ile 10 gün sürebilir. Patlıcanların içini de iri küpler şeklinde doğrayıp güneşe sererek onları da yemeklik kurutabilirsiniz. Patlıcanları kuruturken dikkat etmek gerekir çürüyen ya da bozulmuş patlıcanları atmalısınız aksi halde diğer patlıcanlara da zara verebilir.

Kurumuş patlıcanları bez torba yada bir poşete koyup içini bir diş kabuklu sarımsak ve 1 çay kaşığı karbonat koyarak serin ve nem olmayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Evde dolmalık biber kurutması; Dolmalık biberler ince ve taze olmalıdır. Güzelce yıkayarak suyunu çekmesi için bekletin. Sonra biberlerin sapını çıkararak içindeki tohumları temizleyin. Tohumlar biberin çürümesine neden olur o yüzden güzelce temizleyin. Uzun bir ip kesin ve iğneyi geçirip biberleri ipte geçirin. Biberlerin ağızları alt tarafa bakacak şekilde iplere geçirin. Eşit kuruması için iplere geçirirken aralarında azıcık mesafe bırakın. Fazla güneş almayan bir yere asın. Kızarıp kuruyana kadar bekletin. Kuruturken yağmur yağarsa yağmur suyunun değmemesine dikkat edin yoksa biberler çürür.

Nem ve ışıktan uzak bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Bez torbalara koyarak serin bir yere asarak bekletin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.