Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır
17-08-2022
17:29
Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır. Kalp ve kemik sağlığını iyileştirebilir ve diğer yararların yanı sıra kilo yönetimine yardımcı olabilirler. Ceviz en çok kuruyemiş olarak tüketilirken aynı zamanda tatlılarda , çorbalarda , salatalarda ve yemeklerde de kullanılmaktadır. Cevizin bir çok faydası vardır. Hem vitamin hem de mineral kaynağıdır. Kanseri önleyici bir etkiye sahiptir.
CEVİZİN FAYDALARI:
- Kalp ve damar sağlığına iyi gelir
- Omega-3 bakımından zengin olan ceviz kalp hastalığı riskini azaltır
- Gut hastalığının tedavisine yardımcı olur
- Kansere karşı koruyucudur.
- Alzheimer riskini azaltır
- Kolesterolü düşürür
- Beyin sağlığını korur
- Kemik sağlığını korur
- Güçlü antioksidan kaynağıdır
- Metabolizmayı hızlandırır
- Sperm kalitesini arttırır
- Cilt parlamasını sağlar
- Bağışıklığı arttırır
İşte size birkaç öneri:
- Yeşil yaprakları veya meyve salatalarına serpebilirsiniz.
- Sosların içine ince öğütülmüş ceviz ekleyebilirsiniz.
- Tam tahıllı ekmeklerin içine doğranmış ceviz ekleyebilirsiniz.
- Balık veya tavuk yemeklerinde ezilmiş ceviz kullanabilirsiniz.
- Yoğurt veya yulafla servis edebilirsiniz.
- Dürüm veya sandviçlerinize ezilmiş ceviz ilave edebilirsiniz.
- Makarna ve sebze yemeklerine ilave edebilirsiniz.
- Salata sosuna yağ olarak ekleyebilirsiniz.
BESİN DEGERİ |
100 GRAMDA |
% GÜNLÜK DEGER |
Kalori |
654 kcal |
32.7 |
Karbonhidrat |
13,8 g |
4,6 |
Lif |
6,7 g |
26,8 |
Protein |
15,2 g |
30,4 |
Yağ |
65,3 g |
100,3 |
Kolesterol |
0 mg |
0 |
A vitamini |
20 IU |
0,4 |
C vitamini |
1,7 mg |
2,8 |
Potasyum |
441 mg |
12,6 |
Kalisiyum |
98 mg |
9,8 |
Demir |
3 mg |
16,2 |