Gaziantep Karpuz Çekirdeği | Faydaları | Besin Değerleri
17-08-2022
17:19
Karpuz çekirdeğinin içinde ismi bize çok uzak gelse de cucurbocitrin adlı bir madde bulunuyor. Adını bugüne dek belki de hiç duymadığınız bu madde, kan basıncının düzenlenmesinde, özellikle yüksek kan basıncının düşmesinde önemli bir etki gösteriyor. Bu da vücudumuzda kanın sağlıkla dolaşmasını sağlıyor.
Bir avuç karpuz çekirdeğini 4 bardak suya koyup 45 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Bu karışımı her gün çay gibi içebilirsiniz.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
Kalp sağlığını korur
Halsizlikle savaşır
Vücuttaki yağı azaltır
Tansiyonu kontrol altında tutar
Göz problemlerini önler
Beyin fonksiyonlarını geliştirir
Kavrulmuş karpuz çekirdeği nasıl yapılır?
Kuruttuğunuz çekirdekleri tavada kavurun.
Birkaç gün filizlenmeleri için bekletin.
Lezzetini arttırmak için az miktarda zeytinyağı ve tuz ekleyebilirsiniz.
Sert kabuğu soyun ve kabukları fırında veya güneşte kurutun.
Karpuz çekirdeklerini bir gece suda bekletin.