Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Leblebi Faydaları - Leblebi Kaç Kaloridir?

17-08-2022 17:09
Leblebi Faydaları - Leblebi Kaç Kaloridir?
Leblebi sağlık açısından bir çok faydası vardır. Nohut kökenli olduğundan içerisinde vitaminler ve mineraller içerir. A,C ve E vitamini içeren leblebi ,aynı zamanda kalsiyum , bakır, demir, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içerim. Sindirim sistemi için  diyet lifleri  içermektedir. Kalbi koruması, zayıflamaya yardım etmesi, mideye iyi gelmesi leblebinin faydaları arasındadır.
 

LEBLEBİNİN FAYDALARI

Sinir sistemini korur bağışıklığı güçlendirir.
Günlük 2-3 fincan leblebi tüketimi kötü kolesterol seviyesini düşürür
Amino asitler, triptofan ve serotonin açısından zengin olan leblebi, uyku sorunu olan kişiler için faydalıdır. Akşam yatmadan önce bir miktar leblebi tüketimi derin bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Leblebi, yetişkin bir insanın günlük alması gereken lif miktarının yaklaşık olarak % 22’sini karşılamaktadır. Lif ise, bağırsak faaliyetlerini düzenleyen en önemli besin bileşenidir. Leblebi de lif içeriği sayesinde, kabızlığı önler ve şişkinliği giderir. Leblebi lif içeriği sayesinde kalp sağlığını da korur.
Yapılan bir araştırmaya göre günlük leblebi tüketiminin vücuttaki insülin miktarını düşürdüğü görülmüştür. Kan şekeri seviyesi düşerek diyabet riski azalır.

Sarı leblebi bol miktarda folik asit içerdiği için anne sütü için oldukça faydalıdır.           
Leblebi kadın hastalıkları için de etkili şifa kaynağıdır. İçerdiği mineral ve maddeler meme kanserine engel olabilir. Bunun yanında menopoz döneminde yardımcı olabilir.

Sarı leblebi kansızlığı önlemek için gerekli olan demir açısından mükemmel bir kaynaktır. Kansızlık hastalığını önlemek için günlük olarak leblebi gibi baklagillerin tüketimi tavsiye edilmektedir.
Lapa şeklinde yüze uygulandığında cildi besler, kırışıklıkları geciktirir ve yara izlerinin iyileşmesini sağlar.
Sarı leblebi tüketerek açlığınızı bastırabilirsiniz. Böylece açlık krizlerini sağlıklı bir şekilde atlatabilir ve uzun süre tok kalabilirsiniz.
Kalsiyum, magnezyum, fosfat, manganez, çinko gibi minerallerin yanı sıra K vitamini gibi vitaminler de içerir.

LEBLEBİ KAÇ KALORİDİR ?

Leblebi, tok tutucu özelliği sayesinde kilo vermek için kullanılan bir yemiştir. Zayıflamak için kullanılınca leblebinin kalorisi de merak edilir. Bir avuç leblebi yenildiğinde ortalama olarak 50 gram civarında leblebi yenmiş olur. 100 gram leblebi yaklaşık olarak 180 kaloridir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.