Pul biber
Güneşte kurutmak için; yıkanmış ve kurulanmış süs biberleri saplarından ince bir ipe dizerek güneşte kurumaya bırakabilirsiniz. İpe dizerken çok sıkı dizmemeye özen göstermelisiniz. Akşamları çiğden korumak için içeriye alınmalıdır. Beze sererekte kurutabilirsiniz. Eğer etli kapya biberleriyle yapmak istersenizde, biberler önce yıkanır kurutulur. Küçük parçalar halinde kesilip kabuklu kısımlar bezin üzerinde kalacak şekilde dizilir. Güneşte bekletilir.
Kurutulmuş biberler küf olmaması için fırından geçirilir. Daha sonra hava geçirmez bir şekilde muhafaza etmek gerekir.
Fırında kurutmak için; en sağlıklı kurutma yöntemi fırında kurutmaktır. Tel ızgara üzerine veya yağlı kağıt üzerine dizilerek biberler kuruyana kadar 5-6 saat fırınlanır.
Kuruyan biberler artık rondodan yada blenderden geçirin. Çekilmiş biberleri tamamen kuruması için 10 dakika fırından geçirin. Biberler soğuduktan sonra içine tuzunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Bir gün açıkta bırakıp havalandırın.
Cam kavanozlarda yada hava almayacak poşetlere koyup buzdolabında muhafaza ediniz.
Besin Değeri | 100 gramda | % Günlük Değer * |
---|---|---|
Kalori | 318 kcal | % 15.9 |
Karbonhidrat | 56.6 g | % 18.9 |
Lif | 27.2 g | % 108.8 |
Protein | 12.0 g | % 24.0 |
Yağ | 17.3 g | % 26.6 |
Kolesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
A Vitamini | 41610.0 IU | % 832.2 |
C Vitamini | 76.4 mg | % 127.3 |
Potasyum | 2014.0 mg | % 57.5 |
Kalsiyum | 148.0 mg | % 14.8 |
Demir | 7.8 mg | % 43.3 |