Destek
444 62 20
WhatsApp Sipariş
0537 442 49 99
Nefisso'da
Tüm Ürünler

Tarhana , yoğurdun bozulmaması için keşfedilmiştir, her yöreye göre yapımı farklılık gösterir . en temel malzemeleri yoğurt , tuz , nane , biber , tarhana otu her yörede kullanılan en temel malzemelerdir. İçerisinde vitamin ve mineraller barındırır. Tarhana genellikle kış aylarında çorba olarak tüketilir.

TARHANANIN ÇORBASI NASIL YAPILIR ?

  • 1 su bardağı toz tarhana
  • 7,5 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ​1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • ​1 çay kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  1. Tarhanayı kasenin içerisine alıp 1 su su bardağı et suyu ile çözünmesi sağlayın.
  2. Bu sırada tencereye yağı ve salçayı koyun ve kavrulana kadar karıştırın.
  3. Daha sonra et suyunu ilave edin. Kaynayan et suyunun içerisine çözünen tarhanayı ilave edin.
  4. Güzelce karıştırdıktan sonra baharatları ve 2 diş sarımsağı doğrayarak çorbanın içerisine atın.
  5. İyice karıştırıp bir taşım kaynattık sonra ocaktan alabilirsiniz.

TARHANA ÇORBASININ FAYDALARI

  • Beyin sağlını korur
  • Kemikleri güçlendirir
  • Hastalıklardan korur
  • Sindirimi rahatlatır
  • Yorgunluğu alır
  • Tansiyonu düşürür
  • Cildi ve saçları güzelleştirir
  • Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
Etiketler: tarhana
SUSAM
Tohum olarak bulunan susam baharat olarak kullanılır. Tahinin ana maddesi susamdır....
TAHİN HELVASI
Helva tahin, çöven ve şekerden yapılır. Helva içerisindeki çöven sayesinde bulaşıcı hastalıklardan insanı arındırır....
Haberlerden Ve Fırsatlardan Hemen Haberdar Olmak İçin Abone Ol