Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Tüm Bloglar

Badem

Badem vitamin ve mineral deposudur. Protein, E vitamini, kalsiyum, fosfor ve demir bakımından oldukça zengindir. Bir çok alanda kullanılan badem, hastalıklara şifa oluyor.

Devamı
15/07/2022 16:49

İncir

İncir kuru ve yaş olmak üzere iki ye ayrılır. İnsan vücuduna yararları saymakla bitmiyor. İçerdiği lifler, vitaminler, mineraller ve antioksidanları vücudun doğal koruyucularıdır.

Devamı
15/07/2022 16:47

Kuru Meyve

Bir çok meyve kurutulduklarında vitamin ve mineralleri artar. Özellikle elma, üzüm, erik, kayısı ve hurma bu besinlerin ilk sıralarında yer alır. Lif oranı yüksek olan bu besinler hem sindirim sistemini yeniler hem de zayıflamada oldukça etkilidir.

Devamı
15/07/2022 16:45

Yer Fıstığı

Yer fıstığı çerez olarak yada yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Yer fıstığının bir çok faydası vardır.

Devamı
15/07/2022 16:43

Tarhana

Tarhana , yoğurdun bozulmaması için keşfedilmiştir, her yöreye göre yapımı farklılık gösterir . en temel malzemeleri yoğurt , tuz , nane , biber , tarhana otu her yörede kullanılan en temel malzemelerdir

Devamı
15/07/2022 16:41

KARABİBER

Beyaz ve yeşil biberlerin tohum halleri kurutulup ufalandığı hale karabiber denir. Karabiber üst solunum yolu hastalıklarında kullanılır.

Devamı
15/07/2022 16:39

KİMYON

Kimyon keskin kokulu şifalı bir bitkidir. Ülkemizde her yörede farklı isimle anılır. Kimyon sağlık açısından sindirime yardımcı olma , bağışıklık sistemine , uykusuzluk , solunum sistemi rahatsızlıkları , astım , bronşit , soğuk algınlığı, anemi , cilt rahatsızlıkları, çıban ve kanseri tedavi etme yöntemlerinde kullanılır. Hem türk hem de yabancı mutfakların vazgeçilmez baharatıdır. Kimyon içinde ; vitaminler , karbonhidratlar , proteinler ve yağ asitleri dahil yaklaşık 100 kimyasal bileşik içerir. KİMYONUN FAYDALARI : Sindirimi arttırır , ishali tedavi eder Kansızlığı önler Cilt bakımı İltihap sökücü Zayıflamayı ve yağ yakımı hızlandırır Astım ve bronşiti tedavi eder Kolesterolü düzenler Kanseri önler Anne sütünü arttırır Kemik sağlığı Gıda kaynaklı hastalıkları önler. KİMYON NASIL KULLANILIR: Kimyon çoğu yemeğe lezzet katan bir baharattır ancak kokusu keskin olduğu için fazla kullanıldığında yemeğin tadını kapatabilir. Bu yüzden yemeğin oranına göre dikkatli kullanılmalıdır. Hamile bir annenin sıklıkla karşılaştı gaz sindirim hazımsızlık gibi pek çok sindirim sorununa yardım eder. Aynı zamanda annenin stresini ve gerginliğini azaltır. Ancak aşırı tüketimi erken doğuma neden olabilir dikkat edilmelidir. Emziren bir anne kimyon kullandığı zaman sütün kalitesi ve verimliliği artar. KİMYONUN BESİN DEGERİ: Kimyon içerisinde A, C, E ve K vitaminleri barındırır. En çok a vitamini barındır. Karbonhidratlar açısından zengin olan kimyon ayrıca yağlar ve diyet lifleri içermektedir.

Devamı
15/07/2022 16:35
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.