Tüm Bloglar
Antep Keçi/Koyun Şirden Mayalı Antep Peyniri Nasıl Olur?
Mehşur antep peynirini bilmeyen yoktur. Gaziantep yöresel ürünleri satışı yapan nefisso ile satın alabilirsiniz.
Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?
Çoğu kez sarımsaklar ortadan ikiye kesilerek kullanılır. Ancak bu şekilde kesilen kısımdaki bölünmüş sarımsaklar kısmen dökülür. Bütün olarak daha güzel pişer ve terler.
Antep Kebabı (Halep Kebabı) Nasıl Yapılır?
Halep’le alakası olmadığı halde bu yemeğe Halep Kebabı da denir. Tıpkı Kilis Kebabı’nın Kilis yemeği olmaması gibi bu isim de yakıştırmadır. Her iki tarifte de et önce mangalda pişer, sonra tencerede tamamlanır, yani iki türlü pişirme söz konusudur.
Gaziantep Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
İster tencerede ister çöp şişlerde kısa sürede sizi üzmeden pişen lezzetli mi lezzetli bir patlıcan kebabı. Tarifinde yer alan domates ve yeşil biber dilimlerini şişlere geçirmek hatta tencerede pişirecekseniz domatesli sos hazırlamak da mümkün.
ARMUT KEBABI TARİFİ
İçinde hiç armut olmayan bu yemeğin adı şeklinden gelir.Bütün olarak kızartılan patlıcanların etrafı kıymalı harçla sarılır. Armuta benzetilir. Sonra tekrar kızartılıp tepside pişirilir.
SEBZELİ KEBAP TARİFİ
Bu kebapta sebze ifadesi, yeşillik anlamında kullanılıyor. Kebap, içine katılan maydanoz ve taze sarımsak sayesinde sebzeli olarak anılıyor. Sebze sözcüğü Gaziantep’te Farsçada olduğu gibi çoğu kez yeşillik anlamına geliyor.
KAZAN KEBABI TARİFİ
Yerel ağızda ‘Gazen Kebabı’ da denilen yemek adından da anlaşılacağı gibi tam bir tencere kebabıdır. Benzeri bir tarif Şanlıurfa ve Diyarbakır yöresinde ‘Belikırık’ adıyla yapılır. Patlıcana enine derince kesikler atılır ve kıymalı harç bu aralıklara doldurulur. Görünüş olarak patlıcanlar beli kırık bir şekil alır.
AYVALI TAS KEBABI TARİFİ
Ayvalı Tas Kebabı için Püf Noktası Tas kebabı piştikten sonra içindeki su başka bir tencereye alınır. Suyu ayarlanıp pilav ayrı pişirilir.
AYVALI TAS KEBABI TARİFİ
Ayvalı Tas Kebabı için Püf Noktası Tas kebabı piştikten sonra içindeki su başka bir tencereye alınır. Suyu ayarlanıp pilav ayrı pişirilir.
GAZİANTEP SOĞAN KEBABI TARİFİ
Kebaplık küçük soğanları bütün olarak kullanırsanız hem görsel olarak daha güzel bir sonuç elde edersiniz, hem de soğanların suyu içinde kalır, terleyince daha iyi yumuşar ve soğanın kendi öz tadını daha yoğun hissedersiniz.
KİLİS KEBABI TARİFİ
Bu yemek genellikle mangal yapılan gün akşama veya ertesi güne yapılır, çünkü yemeğin eti ve patlıcanı önce mangalda pişer, sonra pişme ocakta tamamlanır.
FRENK KEBABI TARİFİ
Frenk yani Fransız usulü olduğu için değil, domatese bir zamanlar ‘Frenk Patlıcanı’ ya da kısaca ‘Frenk’ dendiği için bu ismi almış. Domates Osmanlı mutfağına çok sonraları girmiş.
Antep Fıstıklı Tahin Helva Çeşitleri ve Fiyatları
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi helvadır. Türk mutfağında sıklıkla tüketilen ve yöreye göre farklı lezzetlerde hazırlanmaktadır. Osmanlıdan günümüze kadar gelen her damak zevkine uygun olan helva, sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Sadece kahvaltıda değil öğün öncesi ikram olarak sunulmaktadır. Bayramda, özel günlerde ya da çay yanında masayı süsleyen yöresel lezzet Antep Usulü Helva Nefisso’da.
Alıç Sirkesinin Faydaları
Tatlı alıç meyvesinden yapılan bir sirkedir. Alıç sirkesi antioksidan özelliği ile kalp ve damar hastalıklarından idrar yolu enfeksiyonlarına kadar vücutta bir çok önemli etkisi vardır. Elma ve üzüm sirkesinden daha çok faydalıdır. Doğal ilaç niteliğinde tüketilir.
Bağ Yaprağı
Tadının lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısında da oldukça faydalı bir besindir. İçerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalık için kullanılır. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişir. Alzheimer hastalığından göz hastalığına kadar bir çok hastalık için şifa kaynağıdır.
Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır
Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır. Kalp ve kemik sağlığını iyileştirebilir ve diğer yararların yanı sıra kilo yönetimine yardımcı olabilirler. Ceviz en çok kuruyemiş olarak tüketilirken aynı zamanda tatlılarda , çorbalarda , salatalarda ve yemeklerde de kullanılmaktadır. Cevizin bir çok faydası vardır. Hem vitamin hem de mineral kaynağıdır. Kanseri önleyici bir etkiye sahiptir.
Börülce / Lolaz
Protein, mineral ve vitamin deposu olan börülce Ege’de sıklıkla tüketilen bir besindir. Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir.
Elma Sirkesi
Yaygın olarak tüketilen şifalı bir bitkidir. Elma sirkesi salata ve soslarda tat vermek için kullanılırken aynı zamanda çok iyi bir dezenfekte edicidir. Tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Kimi zaman yara temizlemede kimi zaman tıbbi araçları temizlemekte kullanılmıştır.
Gaziantep'in Baştacı Nohut
Nohut, diyabeti önleyen ve kilo kaybına yardımcı olan mükemmel bir protein kaynağıdır. Akdeniz diyeti ve orta doğu yemeklerinde yer alır. Nohut zengin protein, karbonhidrat ve lif kaynağıdır. İnsan sağlığına birçok faydası vardır.
Gaziantep'in Baştacı Nohut
Nohut, diyabeti önleyen ve kilo kaybına yardımcı olan mükemmel bir protein kaynağıdır. Akdeniz diyeti ve orta doğu yemeklerinde yer alır. Nohut zengin protein, karbonhidrat ve lif kaynağıdır. İnsan sağlığına birçok faydası vardır.