Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Tüm Bloglar

Antep Keçi/Koyun Şirden Mayalı Antep Peyniri Nasıl Olur?

Mehşur antep peynirini bilmeyen yoktur. Gaziantep yöresel ürünleri satışı yapan nefisso ile satın alabilirsiniz.

Devamı
26/08/2022 12:16

Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?

Çoğu kez sarımsaklar ortadan ikiye kesilerek kullanılır. Ancak bu şekilde kesilen kısımdaki bölünmüş sarımsaklar kısmen dökülür. Bütün olarak daha güzel pişer ve terler.

Devamı
25/08/2022 13:58

Antep Kebabı (Halep Kebabı) Nasıl Yapılır?

Halep’le alakası olmadığı halde bu yemeğe Halep Kebabı da denir. Tıpkı Kilis Kebabı’nın Kilis yemeği olmaması gibi bu isim de yakıştırmadır. Her iki tarifte de et önce mangalda pişer, sonra tencerede tamamlanır, yani iki türlü pişirme söz konusudur.

Devamı
25/08/2022 13:47

Gaziantep Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

İster tencerede ister çöp şişlerde kısa sürede sizi üzmeden pişen lezzetli mi lezzetli bir patlıcan kebabı. Tarifinde yer alan domates ve yeşil biber dilimlerini şişlere geçirmek hatta tencerede pişirecekseniz domatesli sos hazırlamak da mümkün.

Devamı
25/08/2022 13:42

ARMUT KEBABI TARİFİ

İçinde hiç armut olmayan bu yemeğin adı şeklinden gelir.Bütün olarak kızartılan patlıcanların etrafı kıymalı harçla sarılır. Armuta benzetilir. Sonra tekrar kızartılıp tepside pişirilir.

Devamı
25/08/2022 13:39

SEBZELİ KEBAP TARİFİ

Bu kebapta sebze ifadesi, yeşillik anlamında kullanılıyor. Kebap, içine katılan maydanoz ve taze sarımsak sayesinde sebzeli olarak anılıyor. Sebze sözcüğü Gaziantep’te Farsçada olduğu gibi çoğu kez yeşillik anlamına geliyor.

Devamı
25/08/2022 12:38

KAZAN KEBABI TARİFİ

Yerel ağızda ‘Gazen Kebabı’ da denilen yemek adından da anlaşılacağı gibi tam bir tencere kebabıdır. Benzeri bir tarif Şanlıurfa ve Diyarbakır yöresinde ‘Belikırık’ adıyla yapılır. Patlıcana enine derince kesikler atılır ve kıymalı harç bu aralıklara doldurulur. Görünüş olarak patlıcanlar beli kırık bir şekil alır.

Devamı
25/08/2022 12:35

AYVALI TAS KEBABI TARİFİ

Ayvalı Tas Kebabı için Püf Noktası Tas kebabı piştikten sonra içindeki su başka bir tencereye alınır. Suyu ayarlanıp pilav ayrı pişirilir.

Devamı
25/08/2022 12:27

AYVALI TAS KEBABI TARİFİ

Ayvalı Tas Kebabı için Püf Noktası Tas kebabı piştikten sonra içindeki su başka bir tencereye alınır. Suyu ayarlanıp pilav ayrı pişirilir.

Devamı
25/08/2022 12:27

GAZİANTEP SOĞAN KEBABI TARİFİ

Kebaplık küçük soğanları bütün olarak kullanırsanız hem görsel olarak daha güzel bir sonuç elde edersiniz, hem de soğanların suyu içinde kalır, terleyince daha iyi yumuşar ve soğanın kendi öz tadını daha yoğun hissedersiniz.

Devamı
25/08/2022 12:09

KİLİS KEBABI TARİFİ

Bu yemek genellikle mangal yapılan gün akşama veya ertesi güne yapılır, çünkü yemeğin eti ve patlıcanı önce mangalda pişer, sonra pişme ocakta tamamlanır.

Devamı
25/08/2022 12:06

FRENK KEBABI TARİFİ

Frenk yani Fransız usulü olduğu için değil, domatese bir zamanlar ‘Frenk Patlıcanı’ ya da kısaca ‘Frenk’ dendiği için bu ismi almış. Domates Osmanlı mutfağına çok sonraları girmiş.

Devamı
25/08/2022 11:56

Antep Fıstıklı Tahin Helva Çeşitleri ve Fiyatları

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi helvadır. Türk mutfağında sıklıkla tüketilen ve yöreye göre farklı lezzetlerde hazırlanmaktadır. Osmanlıdan günümüze kadar gelen her damak zevkine uygun olan helva, sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Sadece kahvaltıda değil öğün öncesi ikram olarak sunulmaktadır. Bayramda, özel günlerde ya da çay yanında masayı süsleyen yöresel lezzet Antep Usulü Helva Nefisso’da.

Devamı
24/08/2022 17:18

Alıç Sirkesinin Faydaları

Tatlı alıç meyvesinden yapılan bir sirkedir. Alıç sirkesi antioksidan özelliği ile kalp ve damar hastalıklarından idrar yolu enfeksiyonlarına kadar vücutta bir çok önemli etkisi vardır. Elma ve üzüm sirkesinden daha çok faydalıdır. Doğal ilaç niteliğinde tüketilir.

Devamı
17/08/2022 17:33

Bağ Yaprağı

Tadının lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısında da oldukça faydalı bir besindir. İçerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalık için kullanılır. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişir. Alzheimer hastalığından göz hastalığına kadar bir çok hastalık için şifa kaynağıdır.

Devamı
17/08/2022 17:31

Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır

Cevizler sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağıdır. Kalp ve kemik sağlığını iyileştirebilir ve diğer yararların yanı sıra kilo yönetimine yardımcı olabilirler. Ceviz en çok kuruyemiş olarak tüketilirken aynı zamanda tatlılarda , çorbalarda , salatalarda ve yemeklerde de kullanılmaktadır. Cevizin bir çok faydası vardır. Hem vitamin hem de mineral kaynağıdır. Kanseri önleyici bir etkiye sahiptir.

Devamı
17/08/2022 17:29

Börülce / Lolaz

Protein, mineral ve vitamin deposu olan börülce Ege’de sıklıkla tüketilen bir besindir. Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir.

Devamı
17/08/2022 17:27

Elma Sirkesi

Yaygın olarak tüketilen şifalı bir bitkidir. Elma sirkesi salata ve soslarda tat vermek için kullanılırken aynı zamanda çok iyi bir dezenfekte edicidir. Tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Kimi zaman yara temizlemede kimi zaman tıbbi araçları temizlemekte kullanılmıştır.

Devamı
17/08/2022 17:24

Gaziantep'in Baştacı Nohut

Nohut, diyabeti önleyen ve kilo kaybına yardımcı olan mükemmel bir protein kaynağıdır. Akdeniz diyeti ve orta doğu yemeklerinde yer alır. Nohut zengin protein, karbonhidrat ve lif kaynağıdır. İnsan sağlığına birçok faydası vardır.

Devamı
17/08/2022 17:23

Gaziantep'in Baştacı Nohut

Nohut, diyabeti önleyen ve kilo kaybına yardımcı olan mükemmel bir protein kaynağıdır. Akdeniz diyeti ve orta doğu yemeklerinde yer alır. Nohut zengin protein, karbonhidrat ve lif kaynağıdır. İnsan sağlığına birçok faydası vardır.

Devamı
17/08/2022 17:23
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.